Félix Tshisekedi is door de kiescommissie uitgeroepen tot winnaar van de Congolese verkiezingen.
Volledig scherm
Félix Tshisekedi is door de kiescommissie uitgeroepen tot winnaar van de Congolese verkiezingen. © AP

Rellen in Congo na winst van Tshisekedi bij presidentsverkiezingen: 4 doden

Na de uitslag van de Congolese presidentsverkiezingen waarbij oppositiekandidaat Félix Tshisekedi als verrassende winnaar uit de bus kwam, zijn rellen uitgebroken in het land. Daarbij vielen voorlopig vier doden. Tshisekedi’s rivaal en mede-oppositiekandidaat, Martin Fayulu, aanvaardt de uitslag niet en spreekt over een “electorale staatsgreep”. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) zegt dat ons land zijn positie in de VN-Veiligheidsraad zal gebruiken om duidelijkheid te krijgen over de uitslag van de Congolese presidentsverkiezingen.

34 reacties

 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Mij kon het niet schelen wie, maar tenminste deze keer toch een wakker iemand met enkele internationale diploma's en een frisse kijk. Maar neen, de leegroof moet verder gaan zodat de politieke familie verder haar zakken kan vullen.
 • Jean-Pierre Vercruysse

  2 jaar geleden
  Ja wat wil je! Conga was goed beheerd tot in 1960. Ondertussen 59 jaar en nog altijd hetzelfde geknoei! Maar ja dat is anti-koloniaal! In ieder geval zal het niet beteren!
 • pierre mommens

  2 jaar geleden
  Stefan Crama,gelijk heb je,maar zijn wij in ons (democratisch) België dan zoveel beter af,ik betwijfel het,het volk heeft hier ook niets in de pap te brokken….
 • luc verriest

  2 jaar geleden
  Een voorspelbare farce, Tshisekedi heeft zijn land verkocht aan Kabila, in ruil voor het presidentschap. Typisch!
 • Carlo Verstappen

  2 jaar geleden
  Iedereen wist dat, het stond in de sterren geschreven en dat zal daar NOOIT veranderen. Als dat land ooit is leeg geroofd dan stopt dat want dan is er niks meer te halen. Het enige wat daar telt is geld geld geld en geld is macht. En als daar anderen aan de macht komen doen die gewoon het zelfde want wat willen die? geld anders niks.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel