Een persoon overleed en tientallen anderen raakten gewond toen een auto op de mensenmassa inreed.
Volledig scherm
Een persoon overleed en tientallen anderen raakten gewond toen een auto op de mensenmassa inreed. © ap

Rellen in Charlottesville eisen 3 mensenlevens, 30 anderen gewond

VideoBij een manifestatie van rechtse extremisten en neonazi's in de stad Charlottesville, in de Amerikaanse staat Virginia, is het tot zware botsingen gekomen met tegenbetogers. Na uren van confrontaties reed een wagen met opzet in op een groep tegenbetogers. Daarbij viel één dode. Dertig andere mensen raakten gewond, vijf zijn nog kritiek. Eén man is opgepakt. In de omgeving van het incident crashte ook een politiehelikopter. De twee inzittenden kwamen om.

 1. Zware kritiek op Trump na reactie op doden in Charlottesville: "Hij leutert in het aanschijn van een tragedie"
  Verenigde Staten

  Zware kritiek op Trump na reactie op doden in Charlottes­vil­le: "Hij leutert in het aanschijn van een tragedie"

  Amerikaanse politici langs links en rechts hebben verbolgen gereageerd op de toespraak van president Donald Trump na de onlusten in Charlottesville. Trump sprak van "geweld van vele kanten" en riep op tot wederzijds respect en naastenliefde. Het kwam de president op kritiek te staan dat hij extreemrechtse groeperingen, die bij de protesten waren betrokken, niet bij naam had genoemd. Onder meer leden uit zijn eigen partij reageerden fel.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.