Turken demonstreerden het voorbije weekend in Rotterdam nadat een Turkse minister de toegang tot het Turkse consulaat daar werd ontzegd.
Volledig scherm
Turken demonstreerden het voorbije weekend in Rotterdam nadat een Turkse minister de toegang tot het Turkse consulaat daar werd ontzegd. © ANP

"Rel met Turkije komt Rutte goed uit"

NederlandDe Nederlandse dagbladen besteden allemaal veel aandacht aan de diplomatieke crisis tussen Nederland en Turkije. Over één ding zijn alle media het eens: de rel kan niet los gezien worden van de naderende verkiezingen van overmorgen. 

 1. Erdogan roept op tot sancties tegen Nederland: "Het gedraagt zich als bananenrepubliek"
  Update

  Erdogan roept op tot sancties tegen Nederland: "Het gedraagt zich als bananenre­pu­bliek"

  Nederland zal "de prijs betalen" voor de "schaamteloze" behandeling die de Turkse minister van Familiezaken Fatma Betül Sayan Kaya gisteren in Rotterdam moest ondergaan. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vanmiddag gezegd in een toespraak. De Turkse minister van Familiezaken werd gisteren de toegang ontzegd tot het consulaat in Rotterdam en Nederland uitgezet. De Turkse president vergeleek onze noorderburen verder met een bananenrepubliek en roept internationale organisaties op om sancties tegen Nederland te treffen.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.