Emmanuel Todd
Volledig scherm
Emmanuel Todd © AFP

Rel in Frankrijk om Charlie Hebdo-boek

Politiek FrankrijkDe miljoenen mensen die op 11 januari in Parijs en andere Franse steden tegen de aanslagen op Charlie Hebdo en een joodse supermarkt demonstreerden, waren 'blanke Fransen, die voor alles hun sociale dominantie wilden bevestigen' door 'te spugen op de godsdienst van de zwakken'.

 1. LIVE. Vlaamse regering verlengt compensatieregeling in kinderopvang - 4,4 procent overtreedt verplichting telewerk

  LIVE. Vlaamse regering verlengt compensa­tie­re­ge­ling in kinderop­vang - 4,4 procent overtreedt verplich­ting telewerk

  Het Overlegcomité heeft een akkoord bereikt over de invoering van een coronabarometer. Dat instrument moet met parameters en kleurcodes (rood, oranje en geel) meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. We starten in code rood vanaf 28 januari. In code rood blijven de regels voor de horeca hetzelfde. Enkel het sluitingsuur zal middernacht zijn in plaats van 23 uur. Vanaf 1 maart is een boosterprik verplicht voor een geldig Covid Safe Ticket (CST), ten laatste vijf maanden na tweede prik. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.
 2. Boek Houellebecq zorgde al voor ophef met fictieve moslimpresident

  Boek Houellebec­q zorgde al voor ophef met fictieve moslimpre­si­dent

  De beroemde Franse schrijver Michel Houellebecq (56) zorgde de afgelopen weken in zijn vaderland voor grote controverse vanwege zijn vandaag te verschijnen roman, genaamd 'Soumission'. Die release had het gesprek van de dag moeten worden, totdat de bloedige aanslag in Parijs op de redactie van Charlie Hebdo alle aandacht voor zich opeiste. Op de cover van de nieuwste editie van het satirisch tijdschrift staat toevallig een sportprent van de schrijver met daarbij de tekst "De voorspellingen van de wijze Houellebecq: in 2015 verlies ik mijn tanden...in 2022 doe ik mee met de ramadan!''
 3. "Je wil haar dus dood": imam stevig in de clinch met organisatrice cartoonwedstrijd
  Play

  "Je wil haar dus dood": imam stevig in de clinch met organisa­tri­ce cartoonwed­strijd

  Stevige confrontatie op Fox News tussen radicale imam Anjem Choudary en Pamela Geller, de vrouw die de Mohammed-spotprentenwedstrijd in Texas organiseerde. Tijdens dat evenement werden twee aanvallers die een bloedbad wilden aanrichten doodgeschoten. "Ze zou voor een sharia-rechtbank moeten verschijnen en als ze schuldig bevonden wordt, krijgt ze de doodstraf", klonk het letterlijk uit zijn mond.