REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Reizen verboden en verplichte quarantaine als u er toch uit zou terugkeren: in deze gebieden geldt code rood

Buitenlandse Zaken heeft de Spaanse districten El Segrià en A Mariña, en de Portugese hoofdstad Lissabon aangeduid als rode zone. Reizen naar die regio’s worden verboden. Reizigers die toch van daar terugkeren naar ons land moeten verplicht in quarantaine. Voorlopig is geen enkele regio - wat het risico op een coronabesmetting betreft - aangeduid als zone oranje.

20 reacties

 • Ilse Braet

  1 jaar geleden
  Hier in Portugal voel ik me veel veiliger dan in Belgie. Ik hoor en zie hoe de Belgen met de crisis omgaan, dit wordt hier niet getolereerd ! Dus blijf aub allemaal in Belgie!
 • Veerle De cock

  1 jaar geleden
  Hier bij ons in Spanje geen Corona gevallen geweest en nog niet .mensen lopen op straat een deel met masker en heel veel zonder . restaurant zijn allemaal open .hebben eigen huis met zwembad dus voelen ons hier heel veilig
 • Karine Roeland

  1 jaar geleden
  Mensenlevens belangrijk? Dan zouden politici Covid-19 niet vergeleken hebben met een 'verkoudheidje'. Hoe minder pensioenen de regering moet uitbetalen, hoe meer geld ze overhouden om hun bankrekening bij te vullen.
 • linda Derosa

  1 jaar geleden
  In de provincie Valencia zijn er gemiddeld zo een 18 tal nieuwe gevallen van Corona virus per dag.we hebben er een eigen appartement dus we zouden in ons eigen bubbel kunnen blijven.in België zijn er gemiddeld 85nieuwe Corona virus gevallen.de provincie Valencia is maar 3x kleiner dan heel belgië.dus 18x3 is nog steeds minder dan 85.ik voel me daar veel veiliger dan hier .
 • Liliane Maes

  1 jaar geleden
  Ja, voor mensenlevens misschien eens een jaartje buitenland overslaan, man toch ! Mensenlevens zijn belangrijk toch. We hebben de meeste besmettingen in vergelijking met de grootste landen. Miss wel België in code rood zetten..