Robin Ramaekers
Volledig scherm
PREMIUM
© Robin Ramaekers

REISVERSLAG. Oorlogsreporter Robin Ramaekers trok naar oostelijke frontlinie in Oekraïne: “Ik krijg klamme handen van het besef dat we midden in een martelkamer zijn beland”

In het oosten van Oekraïne, bij Bachmoet, volgen zware dreunen en explosies elkaar snel op. Een groot contrast met het recent bevrijde Izjoem, waar lege grafkuilen, de geur van ontbinding en een ijzingwekkende martelkelder stille getuigen zijn van de gruwel die er zich afspeelde. Onze oorlogsreporter Robin Ramaekers ging op pad aan de oostelijke frontlijn en sprak met de bewoners die besloten te blijven: “Voor wij die gebleven zijn, zijn er maar twee opties: krankzinnig worden in je eigen alsmaar kleiner wordend wereldje, of overleven van dag tot dag zonder je te veel vragen te stellen waar je toch geen antwoord op vindt.”

4 reacties

 • Jan Van Bavel

  2 maanden geleden
  Ge moet het maar doen hé
 • diego gonzalez

  2 maanden geleden
  Mister propaganda is weer op pad.
 • Kenny Verbrugge

  2 maanden geleden
  Ik zou mijn helm toch deftig opzetten
 • Marcel MICHIELS

  2 maanden geleden
  Zijn we daadwerkelijk in 2022 ?
 1. KIJK. Betrapte politiechef in golfkarretje zonder nummerplaat vraagt agent oogje dicht te knijpen
  Play

  KIJK. Betrapte politie­chef in golfkarre­tje zonder nummer­plaat vraagt agent oogje dicht te knijpen

  Politiechef Mary O’Connor van het Amerikaanse Tampa (Florida) en haar man worden tegengehouden voor een verkeersovertreding. Ze rijden met een golfkarretje zonder nummerplaat waar dat niet mag. De vrouw maakt zich kenbaar als politiechef en vraagt de agent om hen te laten gaan. Dat gebeurt ook, waarna ze de man een hand geeft. “Bel me als je ooit iets nodig hebt”, zegt ze nog.