Vladimir Poetin en Aleksandr Loekasjenko ontmoetten elkaar in juni bij een Tweede Wereldoorlog-herdenking in Rusland.
Volledig scherm
PREMIUM
Vladimir Poetin en Aleksandr Loekasjenko ontmoetten elkaar in juni bij een Tweede Wereldoorlog-herdenking in Rusland. © AP

Regime van Wit-Russische Loekasjenko wankelt, maar wat doet Poetin? “Moskou zit met een dilemma”

Het regime van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko wankelt. Voor een menigte fabrieksarbeiders die hem recht in zijn gezicht uitjouwde, liet hij vandaag uiteindelijk zelfs de optie open om nieuwe verkiezingen te houden. De vraag is echter: wat gaat Rusland doen?

17 reacties

 • Ludo Verbueken

  1 jaar geleden
  Die zullen ze ook moeten neer leggen anders verandert er niets net zoals de vorige
 • mark germanus

  1 jaar geleden
  Moet Verhofstadt daar niet gaan roepen dat ze steun krijgen van de EU,dat hij hun bedankt om in opstand te komen. Misschien met wat geluk houden ze hem aan en leveren hem uit aan de Russen. Exit Verhofstadt !
 • Phil De Vleeschouwer

  1 jaar geleden
  Rusland zal vanuit strategisch standpunt niet toelaten dat een pro-westerse regering in Wit-Rusland aan de macht komt. Want binnen de korste keren zullen de Amerikanen er raketten plaatsen.
 • Willy VARENDONCK

  1 jaar geleden
  Wat is het bestuursprogramma van de oppositie in de toekomst, het enige dat we weten is dat ze Loekasjenko weg willen, dat is wel merkwaardig. Er zijn weer anderen die aan de touwtjes trekken en die zitten in het buitenland, zoals toen met Oekraine, de omsingeling van Rusland gaat verder
 • Robert Croux

  1 jaar geleden
  Niemand vertrouwt de mogelijke hulp v d EU, mooipraters die de miserie over Oekraïne hebben veroorzaakt. Ze leven op neutrale voet met de Russen, die op hun manier content zijn en zolang ze binnen de lijntjes kleuren. Een land moet bestuurd worden en als de baas weg is zijn er een hoop die veel te verliezen hebben en niet met privéjet kunnen vertrekken. Een rustige overgang zit er niet in.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).