Vladimir Poetin en Aleksandr Loekasjenko ontmoetten elkaar in juni bij een Tweede Wereldoorlog-herdenking in Rusland.
Volledig scherm
PREMIUM
Vladimir Poetin en Aleksandr Loekasjenko ontmoetten elkaar in juni bij een Tweede Wereldoorlog-herdenking in Rusland. © AP

Regime van Wit-Russische Loekasjenko wankelt, maar wat doet Poetin? “Moskou zit met een dilemma”

Het regime van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko wankelt. Voor een menigte fabrieksarbeiders die hem recht in zijn gezicht uitjouwde, liet hij vandaag uiteindelijk zelfs de optie open om nieuwe verkiezingen te houden. De vraag is echter: wat gaat Rusland doen?

17 reacties

 • Ludo Verbueken

  1 jaar geleden
  Die zullen ze ook moeten neer leggen anders verandert er niets net zoals de vorige
 • mark germanus

  1 jaar geleden
  Moet Verhofstadt daar niet gaan roepen dat ze steun krijgen van de EU,dat hij hun bedankt om in opstand te komen. Misschien met wat geluk houden ze hem aan en leveren hem uit aan de Russen. Exit Verhofstadt !
 • Phil De Vleeschouwer

  1 jaar geleden
  Rusland zal vanuit strategisch standpunt niet toelaten dat een pro-westerse regering in Wit-Rusland aan de macht komt. Want binnen de korste keren zullen de Amerikanen er raketten plaatsen.
 • Willy VARENDONCK

  1 jaar geleden
  Wat is het bestuursprogramma van de oppositie in de toekomst, het enige dat we weten is dat ze Loekasjenko weg willen, dat is wel merkwaardig. Er zijn weer anderen die aan de touwtjes trekken en die zitten in het buitenland, zoals toen met Oekraine, de omsingeling van Rusland gaat verder
 • Robert Croux

  1 jaar geleden
  Niemand vertrouwt de mogelijke hulp v d EU, mooipraters die de miserie over Oekraïne hebben veroorzaakt. Ze leven op neutrale voet met de Russen, die op hun manier content zijn en zolang ze binnen de lijntjes kleuren. Een land moet bestuurd worden en als de baas weg is zijn er een hoop die veel te verliezen hebben en niet met privéjet kunnen vertrekken. Een rustige overgang zit er niet in.
 1. “Totale waanzin”: ophef over Nederlandse tv-show ‘De Dansmarathon’ nadat uitgeputte kandidaten afgevoerd worden
  Play
  Nieuws

  “Totale waanzin”: ophef over Nederland­se tv-show ‘De Dansmara­thon’ nadat uitgeputte kandidaten afgevoerd worden

  De vijftig uur durende SBS 6-show ‘De Dansmarathon’ heeft bij onze noorderburen behoorlijk wat kritiek gekregen. Toeschouwers uitten zorgen over de ogenschijnlijk oververmoeide deelnemers en vonden de situatie onverantwoord. Twee mensen moesten per brancard worden afgevoerd. SBS 6 zelf heeft zich op geen enkel moment zorgen gemaakt om hun veiligheid, laat moederbedrijf Talpa weten.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?