OESO-secretaris-generaal Angel Gurria
Volledig scherm
OESO-secretaris-generaal Angel Gurria © AFP

"Regeringen moeten nu handelen”: OESO roept op om economie heruit te vinden na pandemie

De verschillende economieën moeten zichzelf heruitvinden om veerkrachtiger te worden. Dat zegt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) met het oog op de zware gevolgen van de coronapandemie. "Regeringen moeten nu handelen", verklaarde OESO-secretaris-generaal Angel Gurria woensdag tijdens een online conferentie in Parijs, eraan toevoegend dat het economische herstel na de crisis voorbereid dient te worden.

 1. Beleggen in aandelen veel interessanter dan pamperrekening voor je kind: onze beursexpert Pascal Paepen legt uit hoe je het aanpakt
  PREMIUM

  Beleggen in aandelen veel interessan­ter dan pamperreke­ning voor je kind: onze beursex­pert Pascal Paepen legt uit hoe je het aanpakt

  Er zijn wereldwijd meer dan 40.000 bedrijven op de beurs genoteerd. Hoe kies je daaruit de beste aandelen? Onze beursexpert Pascal Paepen gidst je in onze reeks Starten met beleggen door de jungle. Vandaag legt hij uit welke aandelen je het best selecteert voor je kinderen, aangezien een spaarboekje al lang niets meer opbrengt. “Wie zijn kinderen leert beleggen brengt hen ook veel bij over hoe de wereld in elkaar zit.”
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan