NGC
Volledig scherm
© NGC

Regering Zuid-Afrika wil einde aan leeuwenfokkerij

De regering van Zuid-Afrika wil een einde maken aan het fokken van leeuwen ten behoeve van de jacht of toeristen, en de handel in producten als leeuwenbotten, heeft minister van Milieu Barbara Creecy gezegd. Creecy kondigde ook aan dat Zuid-Afrika niet zal lobbyen voor het versoepelen van internationale beperkingen op producten als ivoor of de hoorns van neushoorns.

2 reacties

 • An Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  Zolang het voor kwekers interessant is die dieren te fokken, zullen ze niet uitsterven, ook de neushoorn niet.
 • Mi Janssens

  2 maanden geleden
  Zuid-Afrika moet de bedreigde diersoorten beschermen dat is hun plicht! En sterk optreden samen met de wereldmachten en burgers tegen de jachttoeristen uit de VS en handel op leeuwen voor botten.
 1. Mobiele telefoon vermoorde Ichelle (29) na half jaar gevonden, Antwerpse Sandra H. blijft ontkennen
  ZEEUWS-VLAANDEREN

  Mobiele telefoon vermoorde Ichelle (29) na half jaar gevonden, Antwerpse Sandra H. blijft ontkennen

  De Nederlandse politie heeft in een watergang bij het Zeeuws-Vlaamse Aardenburg de mobiele telefoon van de vermoorde Ichelle van de Velde gevonden. Samen met specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt de politie of er nog data uit het toestel kunnen worden veiliggesteld. Vorige week meldde de politie al dat een belangrijk voorwerp van de omgebrachte vrouw was gevonden.
 2. Geen stinkende astronauten meer: NASA en Procter & Gamble werken samen aan eerste wasmiddel in de ruimte
  2

  Geen stinkende astronau­ten meer: NASA en Procter & Gamble werken samen aan eerste wasmiddel in de ruimte

  Astronauten kampen tijdens ruimtemissies met een klein probleem: ze kunnen hun kleren niet wassen. Daar wil NASA nu verandering in brengen. Het ruimteagentschap zal samenwerken met Procter & Gamble (P&G) om de kleren van ruimtevaarders van een frisser geurtje te voorzien. Het bedrijf zal vanaf december een nieuw wasmiddel in de ruimte testen en wil nagaan of er in de toekomst ook een wasmachine ontwikkeld kan worden die in de ruimte werkt.