De Amerikaanse president Joe Biden.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden. © AFP

“Regering VS brengt binnenkort waarschuwing uit over inmenging bij tussentijdse verkiezingen”

De regering van Amerikaanse president Joe Biden gaat een waarschuwing uitbrengen over meerdere bedreigingen voor de electorale beveiligingsinfrastructuur van het land in aanloop naar de tussentijdse verkiezingen op 8 november. Dat meldt Politico.

  1. IN BEELD. Manifestatie bij omstreden waterreservoir in Frankrijk loopt helemaal uit de hand

    IN BEELD. Manifesta­tie bij omstreden waterreser­voir in Frankrijk loopt helemaal uit de hand

    Rond een omstreden waterreservoir in aanbouw in Frankrijk is het deze middag tot confrontaties gekomen tussen manifestanten en de ordediensten. In Sainte-Soline, in het departement Deux-Sèvres, waren duizenden mensen samengekomen, ondanks een verbod daarop. De autoriteiten hadden 3.200 gendarmes en agenten gemobiliseerd om de verboden manifestatie te beteugelen. De protesten zijn gericht tegen een project voor waterreservoirs, bedoeld voor de landbouw.
  1. Rusland gaf in het geheim minstens 300 miljoen euro uit om politiek in zeker 24 landen te beïnvloeden: “Brussel gebruikt als hub om extreemrechtse kandidaten te steunen”

    Rusland gaf in het geheim minstens 300 miljoen euro uit om politiek in zeker 24 landen te beïnvloe­den: “Brussel gebruikt als hub om extreem­recht­se kandidaten te steunen”

    Rusland heeft sinds 2014 minstens 300 miljoen euro uitgegeven om de politiek in zeker 24 landen in het geheim te beïnvloeden. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op basis van een Amerikaans inlichtingenrapport. Waarschijnlijk waren er nog meer fondsen, maar bleef dat onder de radar. En Rusland zou van plan zijn om nog honderden miljoenen extra over te schrijven om wereldwijd politieke invloed uit te oefenen en verkiezingen te sturen.