De Kroatische premier heeft zijn landgenoten opgeroepen om hun cash geld op een bankrekening te zetten.
Volledig scherm
De Kroatische premier heeft zijn landgenoten opgeroepen om hun cash geld op een bankrekening te zetten. © Getty Images

Regering vraagt Kroaten om cash geld op de bank te zetten met oog op overstap naar euro

De Kroatische premier heeft vandaag zijn landgenoten opgeroepen om hun cash geld op een bankrekening te zetten, nu het land hoopt in januari volgend jaar over te stappen naar de euro. "We roepen de mensen die thuis cash geld hebben op om dat op de bank te zetten, aangezien spaargeld in kuna automatisch wordt omgezet naar euro", aldus Andrej Plenkovic.

 1. PORTRET. Schutter Salvador Ramos (18): een gepeste eenzaat die werd uitgelachen met spraakgebrek en goedkope kleren
  PREMIUM

  PORTRET. Schutter Salvador Ramos (18): een gepeste eenzaat die werd uitgela­chen met spraakge­brek en goedkope kleren

  Hij stotterde en lispelde, droeg goedkope kledij en trok als puber met eyeliner een zwart lijntje onder zijn ogen. De klasgenoten van Salvador Ramos vonden heel wat redenen om de 18-jarige jongen zo hard te pesten dat hij zich niet meer op school liet zien. Dinsdag, één dag nadat zijn klasgenoten afstudeerden, stapte Ramos tot de tanden bewapend de lagere school van Uvalde binnen en schoot hij 19 kinderen en twee leerkrachten dood. Portret van een gepeste jongen die de school waar hij tot in het diepste van zijn ziel gekrenkt werd zó was gaan haten, dat hij besloot er iedereen neer te schieten die zijn pad kruiste.
 1. Onderzoeksrapport over feestjes in ambtswoning van Britse premier gepubliceerd: “Leidinggevenden moeten verantwoordelijkheid nemen”

  Onderzoeks­rap­port over feestjes in ambtswo­ning van Britse premier gepubli­ceerd: “Leidingge­ven­den moeten verantwoor­de­lijk­heid nemen”

  De Britse topambtenaar Sue Gray heeft haar volledige rapport over het ‘partygate’-schandaal overhandigd aan Downing Street 10, de ambtswoning van premier Boris Johnson. Tijdens de lockdown in het Verenigd Koninkrijk hebben er in en rond Downing Street elke vrijdag feestjes plaatsgevonden. De volgende ochtend lagen de lege flessen en etensresten er nog. Dat stellen enkele medewerkers anoniem aan de Britse openbare oproep BBC.