In Iran worden mannen in het openbaar opgehangen nadat ze veroordeeld werden voor “homoseksuele misdrijven”.
Volledig scherm
In Iran worden mannen in het openbaar opgehangen nadat ze veroordeeld werden voor “homoseksuele misdrijven”. © AP

Regering-Trump wil einde maken aan anti-homowetgeving in Iran

De regering van de Amerikaanse president Donald Trump lanceert een wereldwijde campagne tegen de criminalisering van homoseksualiteit. De aankondiging volgt nadat er in Iran, de geopolitieke vijand van de VS, enkele weken geleden nogmaals een man werd opgehangen omdat hij homo was.

9 reacties

 • Marc Van Frankrijk

  2 jaar geleden
  En dan te bedenken dat Texas -dat voor zover ik me herinner toch in de USA ligt- nog steeds homoseksualiteit strafbaar stelt. . . Dat Donald Tweety Bird eerst eens orde in eigen land regelt vooraleer zich te bemoeien met andere landen.
 • Stavros Kanakaris

  2 jaar geleden
  25% van alle gevangenen wereldwijd zitten in gevangenissen in de VS. Misschien kan Trump eerst eens voor de eigen deur keren
 • dirk belis

  2 jaar geleden
  Niet dat ik deze wet goedkeur,maar het is weeral een geweldig uitvlucht van de VS om zich te moeien en te proberen Iran naar de VS hun pijpen te laten dansen.
 • Dirk Van Brussel

  2 jaar geleden
  Misschien zou de VS eens in eigen boezem kijken. Mensenrechten daar is blijkbaar alleen voor een bepaalde groep van mensen (de muur) bedoeld.
 • Karel Tichmann

  2 jaar geleden
  Waar staat de EU op dit gebied? Natuurlijk zijn ze weer nergens te vinden...
 1. Ikea Frankrijk krijgt 1 miljoen euro boete voor heus ‘spionagesysteem’: privédetectives, agenten en nepmedewerkers moesten personeel in de gaten houden
  19

  Ikea Frankrijk krijgt 1 miljoen euro boete voor heus ‘spionage­sys­teem’: privédetec­ti­ves, agenten en nepmedewer­kers moesten personeel in de gaten houden

  IKEA moet in Frankrijk een boete van 1 miljoen euro betalen voor het bespioneren van onder anderen personeelsleden. De Franse tak van de meubelgigant is schuldig bevonden aan het oneigenlijke gebruik van persoonsgegevens, oordeelde de rechter. Verder werd een voormalig directeur, Jean-Louis Baillot, veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en het betalen van een boete van 50.000 euro.