Joshua Wong
Volledig scherm
Joshua Wong © REUTERS

Regering Hongkong sluit activist uit van verkiezingen

De regering van Hongkong heeft bepaald dat activist Joshua Wong niet mee mag doen aan de districtsverkiezingen. Wong is een van de leiders van de protesten die de Chinese stadstaat al lange tijd in zijn greep houden.

3 reacties

 • Jos Huibers

  2 jaar geleden
  Zouden we ons niet wat dichterbij ons richten, daar zet men tegenstanders voor jaren in de gevangenis.
 • Ludovic De Beuckeleer

  2 jaar geleden
  als de overheid schrik krijg van zijn burgers krijg je dit.
 • Paul De Mol

  2 jaar geleden
  China zou deze US-marionet (CIA/Soros) beter voor lange tijd in de gevangenis stoppen. Hij is onlangs hulp gaan vragen aan de VS om tussen te komen in HongKong. Dit is een landverrader en collaborateur. Vergelijk met een Vlaming die Duitsland zou vragen tussen te komen in België te voordele van de Vlamingen.
 1. Moordverdachte die aan basis lag van protesten in Hongkong vrijgelaten: dit is zijn bizarre verhaal

  Moordver­dach­te die aan basis lag van protesten in Hongkong vrijgela­ten: dit is zijn bizarre verhaal

  Hongkong heeft woensdag de man vrijgelaten die met de moord op zijn zwangere vriendin aan de basis lag van de massale protesten in de stad. De feiten gebeurden in Taiwan en zetten de regering van Hongkong ertoe aan een wet te lanceren die de uitlevering van misdaadverdachten aan Taiwan en het Chinese vasteland mogelijk moest maken. Dit is hoe Chan Tong-kai zijn geliefde vermoordde, met haar lichaam in een koffer rondzeulde en nadat hij zich van haar had ontdaan, terugkeerde naar Hongkong. Waar hij ondanks zijn bekentenissen niet berecht kan worden.