Betogers tijdens demonstraties van het afgelopen weekend in Hongkong.
Volledig scherm
Betogers tijdens demonstraties van het afgelopen weekend in Hongkong. © Photo News

Regering Hongkong geeft toe en trekt omstreden wet in na betogingen

De leider van Hongkong, Carrie Lam, heeft de uitleveringswet die tot massale protestbetogingen leidde, formeel ingetrokken. Dat is één van de eisen van de protestbeweging die in gang werd gezet nadat het wetsvoorstel werd aangekondigd. Het is eerder onwaarschijnlijk dat de intrekking van het wetsvoorstel ook een einde maakt aan de betogingen. 

11 reacties

 • Andy piat

  3 jaar geleden
  Sterk
 • Marnick L'Eau

  3 jaar geleden
  "ik herinner jullie eraan dat dit een rechtstaat is, jullie ruwe opstand die alleen maar nodig is door mijn slecht leiderschap moet bestraft worden, hoe durven jullie je eigen volksbelangen te verdedigen tegen een regering die klinkklaar z'n zin doet"
 • Jan Dekoninck

  3 jaar geleden
  Toegeven?? Het zou wel eens de voorbode kunnen zijn van een Chinese inval. Eerst toegeven aan de eisen en dan als het niet rustig wordt , is dat voor Peking makkelijk uit te leggen dat daar anarchie heerst en men geen keuze had. Ken uw geschiedenis! De Tian an Men moordpartij is ook voorafgegaan door vredelievende toenaderingspogingen van de regering .
 • Toran Korshnah

  3 jaar geleden
  De politie had veel zachter moeten optreden. Nu hebben ze weer eens de Machtigen gediend, wat erg spijtig is.
 • Ludo Wouters

  3 jaar geleden
  Hongkongers moeten nu eisen dat ze aftreedt. Lam heulde mee met Peking en is niet te vertrouwen.
 1. Spaanse autoriteiten blijven bombrieven onderscheppen: “Mogelijk zit Rusland erachter”

  Spaanse autoritei­ten blijven bombrieven onderschep­pen: “Mogelijk zit Rusland erachter”

  Spanje kampt met een golf van bombrieven. Zo is vorige week een bombrief onderschept die gericht was aan de Spaanse premier Pedro Sanchez, meldt het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag. Volgens de autoriteiten had de brief “gelijkaardige” kenmerken als degene die woensdag ontplofte op de Oekraïense ambassade in Madrid. De afgelopen dagen zijn nog een aantal verdachte zendingen onderschept. Mogelijk houden ze verband met de steun van Spanje aan Oekraïne.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.