Kinderen in kayaks in de ondergelopen stad Yarramalong on the Central Coast, ten noorden van Sydney, New South Wales.
Volledig scherm
Kinderen in kayaks in de ondergelopen stad Yarramalong on the Central Coast, ten noorden van Sydney, New South Wales. © ANP / EPA

Regering Australië roept overstromingen uit tot natuurramp: al 50.000 evacuaties

De Australische regering heeft de overstromingen in de deelstaat New South Wales vandaag uitgeroepen tot een natuurramp. Die maatregel laat toe om sneller noodfondsen vrij te maken voor de getroffen gebieden. Vooral de grootstedelijke regio Sydney wordt sinds vrijdag zwaar getroffen door de hevige regenval en de overstromingen. Volgens de Australische omroep ABC hebben in totaal al 50.000 mensen het bevel gekregen om hun woning te verlaten. Maandag stond dat aantal nog op 32.000. 

 1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.