Volledig scherm
© thinkstock

Reden voor ongerustheid: levensverwachting in VS daalt voor tweede jaar op rij

Voor het eerst in een halve eeuw is de levensverwachting van de gemiddelde Amerikaan voor het tweede jaar op rij gedaald. Onderzoek wijst uit dat vooral de aanhoudende drugscrisis oorzaak is voor de negatieve gezondheidstrend.

11 reacties

 • Thomas Stubbe

  3 jaar geleden
  serieus? Dus van 2015 tot 2018 is het van 78,7 naar 78,6 gegaan? is dat niet gewoon stabiliseren ipv dalen? Misschien moet er wat meer gekeken worden naar de kwaliteit van die 78 jaar ipv dat mensen een maand vroeger sterven...
 • pridolli in sumava

  3 jaar geleden
  Geen probleem dat mensen die zich om welke reden ook verslaven. Experimenteren is hun goed recht als ze daarvoor gaan. Maar zet ze allemaal samen op een eiland waar ze de verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf ipv te parasiteren op onze gezondheidsdiensten.
 • raymond van der craen

  3 jaar geleden
  Geweldig land!
 • ALAIN CATRY

  3 jaar geleden
  Voeding en beweging zijn de sleutelwoorden van gezondheid ! Alles is te gemakkelijk geworden : alles online bestellen !!! Alles van je zetel kunnen bestellen en laten leveren!
 • evelyne dewulf

  3 jaar geleden
  ik ken iemand die imodiumpillen slikt als snoepjes en die vier tabletten dafalgan codeïne ineens door haar keel krijgt... bevatten opioiden. tijd om een serieus drugsbeleid te voeren, niet noodzakelijk rechtlijnig verbieden en omstandigheden bepalen. bijv. sommige op doktersvoorschrift maar niet terugbetaalbaar. want in alle lagen van de bevolking wordt ervan gebruikt.
 1. Trump wil noodtoestand voor de publieke gezondheid uitroepen wegens drugscrisis

  Trump wil noodtoe­stand voor de publieke gezondheid uitroepen wegens drugscri­sis

  De Amerikaanse president Donald Trump wil met het oog op de almaar ernstiger wordende crisis rond het gebruik van opioïden (pijnstillers) en heroïne in de VS de noodtoestand voor de publieke gezondheid uitroepen. Trump zal de bevoegde minister van Gezondheid Eric Hargan de instructie geven om een overeenkomstige verklaring op te stellen, zei een regeringsvertegewoordiger, die niet bij naam genoemd wilde worden, donderdag.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is