Reddingswerkers halen baby onder puin van ingestort huis vandaan in China

Reddingswerkers hebben in China een vier maanden oude baby onder het puin vandaag gehaald. De moeder bracht haar kindje in veiligheid tijdens de hevige overstromingen in de provincie Henan, maar kon zelf niet ontsnappen aan de modderstroom. Intussen zoeken reddingswerkers nog naar 18 vermiste personen. 

  1. De Croo na lunch met Tshisekedi: “Nieuwe dynamiek in relatie tussen België en Congo”

    De Croo na lunch met Tshisekedi: “Nieuwe dynamiek in relatie tussen België en Congo”

    Premier Alexander De Croo en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès hadden donderdagmiddag in New York, in de marge van de Algemene Vergadering van de VN, een "constructief gesprek" met de Congolese president Félix Tshisekedi en diens minister van Buitenlandse Zaken Christophe Lutundula. Het viertal hield een werklunch, die in het teken stond van de "nieuwe dynamiek" in de relatie tussen de twee landen.
  2. Zwaarste regenval in 100 jaar in Chinese metropool: minstens 25 doden, “pendelaars zitten al 44 uur vast”

    Zwaarste regenval in 100 jaar in Chinese metropool: minstens 25 doden, “pendelaars zitten al 44 uur vast”

    De overstromingen in de Chinese miljoenenstad Zhengzhou hebben al minstens 33 mensenlevens geëist. Dat melden de lokale autoriteiten. Gevreesd wordt dat er nog meer lichamen geborgen zullen worden. Er zijn nog 8 vermisten. Levens redden is nu “de topprioriteit”, verklaarde president Xi Jinping. De stortbuien worden veroorzaakt door de tyfoon In-Fa. Volgens de autoriteiten komt dergelijke regenval maar eens in de 100 jaar voor.