Archiefbeeld van het reddingsschip Geo Barents.
Volledig scherm
Archiefbeeld van het reddingsschip Geo Barents. © REUTERS

Reddingsschip met meer dan 320 geredde vluchtelingen mag aanmeren in Sicilië

Het reddingsschip Geo Barents, met aan boord meer dan 320 geredde vluchtelingen, mag aanmeren in Sicilië. Dat meldt de ngo Artsen zonder Grenzen, dat het schip charterde, maandag op Twitter. Al verschillende dagen wachtte het schip op toestemming om te mogen aanmeren.

21 reacties

 • pieter vandenberghe

  1 jaar geleden
  Stop met dit een reddingsschip te noemen, dit zijn overzetboten met een specifiek doel. Onze strandredders zetten drenkelingen toch ook niet af in engeland.
 • Marc Verdonck

  1 jaar geleden
  Ze hebben weeral enkele 10.000den Euro verdient aan deze mensenhandel.
 • Marleen De Laender

  1 jaar geleden
  De ngo's zijn even schuldig als de mensensmokkelaars, met dat verschil dat diezelfde ngo's met óns belastingsgeld betaald worden. Ongestraft. Wraakroepend.
 • benny vandersanden

  1 jaar geleden
  massamigratie is big business
 • Tommy Andres

  1 jaar geleden
  ziet nu echt niemand in dat deze situatie uit de hand gaat lopen, kwestie van tijd voordat er in europa de bom zal barsten.
 1. Italië geeft reddingsschip Artsen Zonder Grenzen weer vrij

  Italië geeft reddings­schip Artsen Zonder Grenzen weer vrij

  Het reddingsschip Geo Barents van Artsen Zonder Grenzen (AZG) vaart weer rond op de Middellandse Zee. De Italiaanse kustwacht heeft het opnieuw vrijgegeven, nadat het schip drie weken aan de ketting had gelegen in de haven van Augusta op het eiland Sicilië. Volgens de autoriteiten mocht de Geo Barents niet uitvaren wegens technische onregelmatigheden, maar voor de hulporganisatie werd die reden aangevoerd om te voorkomen dat het schip reddingsoperaties zou uitvoeren.