Dietrich Mateschitz met Max Verstappen
Volledig scherm
Dietrich Mateschitz met Max Verstappen © Getty Images

Red Bull-oprichter Mateschitz (78) overleden. De man die de rock-n-roll naar de F1 bracht en voorgoed een ander gezicht gaf

F1Voor de wereld was hij de man die -sommigen van- ons Red Bull schonk. En miljardair. Voor de Formule 1 was hij de man die de sport een ander gezicht gaf. Dietrich Mateschitz is op 78-jarige leeftijd overleden. Waarom we hopen dat hij in zijn laatste minuten niet meer aan zijn F1-team dacht.

 1. Kassa van Max Verstappen rinkelt: 48 miljoen euro per jaar en minstens 5 miljoen dankzij sponsors
  Formule 1

  Kassa van Max Verstappen rinkelt: 48 miljoen euro per jaar en minstens 5 miljoen dankzij sponsors

  Nadat zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 hem geen windeieren legde, treedt Max Verstappen (25) na nummer twee straks nog wat harder toe tot de lijst van absolute topverdieners in de sport. Volgens welingelichte bronnen verdient ‘Mad Max’ vanaf dit seizoen om en bij de 48 miljoen euro. Zelfs naar F1-normen is dat een duizelingwekkend bedrag. Geen enkele coureur schepte ooit meer. En ja, daar komt zelfs nog wat bovenop.
 2. Onze F1-watcher hield ook in Spielberg zijn dagboek bij: “De situatie bij Ferrari is veranderd. En of Max dat graag ziet gebeuren”
  PREMIUM
  FORMULE 1

  Onze F1-wat­cher hield ook in Spielberg zijn dagboek bij: “De situatie bij Ferrari is veranderd. En of Max dat graag ziet gebeuren”

  Een week na Silverstone rijdt de Formule 1 in Spielberg, midden door het Oostenrijkse platteland. Onze journalist Jo Bossuyt volgt de grand prix het hele weekend ter plaatse en noteert opvallende en leuke dingen in zijn dagboek. Over de nonsens die Sebastian Vettel verkoopt en Lewis Hamilton die nu eindelijk weet hoe hij een bocht moet nemen. En ja, ook dat ze in Francorchamps wakker geschoten zijn.