De Thaise koning Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun, ook bekend als koning Rama X, met z'n vrouw, koningin Suthida Tidjai.
Volledig scherm
De Thaise koning Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun, ook bekend als koning Rama X, met z'n vrouw, koningin Suthida Tidjai. © EPA

Recordstraf van 43 jaar voor beledigen van Thaise koninklijke familie: “Waarschuwing voor protesterende burgers”

In Thailand is dinsdag een vrouw veroordeeld tot 43 jaar gevangenisstraf voor het beledigen van de Thaise koninklijke familie. Het gaat om de zwaarste straf die in het koninkrijk ooit is opgetekend voor majesteitsschennis. 

11 reacties

 • Etienne De Pauw

  2 maanden geleden
  Rama is met een geschat vermogen van 71 miljard een van de rijkste mensen op aarde. Die mag uiteraard meer dan een “gewone” sterveling!
 • Carolus Vif

  2 maanden geleden
  zo populair als zijn vader was zo onpopulair is hij zelfs toen hij nog maar prins was waren de thai niet echt verheugd dat hij ooit koning zou worden
 • Pieter Martens

  2 maanden geleden
  Als ik al die verhalen over koningen en koninginnen lees moet ik denken aan de titel van het boek van FVDB: Ik ben God niet.
 • Sobek Wessels

  2 maanden geleden
  De Mensheid is Nog Heel Ver af van een beschaafde soort te zijn ?! Echt veraf van de Holbewoners zijn we niet .. Mss zijn wij nog minder beschaafd als de Neanderthalers waren .
 • Jozef Van Schuerbeeck

  2 maanden geleden
  Majesteitsschennis ? Zijn wij niet in 2021 ? Ginder loopt hun horloge een paar eeuwen achter.
 1. Ongezien: omstreden Thaise koning plots overvallen door tv-ploeg met lastige vragen
  Royalty

  Ongezien: omstreden Thaise koning plots overvallen door tv-ploeg met lastige vragen

  De Thaise koning Vajiralongkorn (68), beter bekend als koning Rama X, werd zondagavond compleet verrast door een televisieploeg van CNN en Channel 4 News. Die hadden zich, buiten zijn weten om, onder de koninklijke supporters opgesteld en wachtten hun kans af, tot ze de koning plots aanklampten en overvielen met vragen over de politieke situatie. De omstreden Thaise vorst wist duidelijk niet wat hem overkwam.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!