Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © REUTERS

Recordaantal vluchtelingen illegaal vanuit Polen naar Duitsland

De afgelopen twee maanden is een recordaantal mensen illegaal van Polen naar Duitsland gegaan. De Duitse politie zegt dat in augustus 225 mensen dit deden en in september 1305.

 1. Van bootvluchteling tot chef: Trung Hoang opent straks brasserie aan Izegems kasteel Blauwhuis: “Ik ga voor niet-alledaagse smaakcombinaties”
  PREMIUM
  Izegem

  Van bootvluch­te­ling tot chef: Trung Hoang opent straks brasserie aan Izegems kasteel Blauwhuis: “Ik ga voor niet-alledaagse smaakcombi­na­ties”

  Hij werd geboren op een boot nadat zijn ouders Vietnam ontvluchtten. Hij reisde de wereld rond en roerde in de potten in verschillende sterrenrestaurants in Parijs en Brussel. Maar nu ruilt chef Trung Hoang (42) uit Kortrijk dat internationale toneel in voor een culinair avontuur in Izegem. Hij verzamelde een ervaren team rond zich om van het Koetshuis bij kasteel Blauwhuis een gastrobar van formaat te maken.
 2. Europese Unie wil Afghaanse vluchtelingen uit Europa houden en in hun regio opvangen: “De EU is duidelijk het slachtoffer van een collectief trauma”
  PREMIUM

  Europese Unie wil Afghaanse vluchtelin­gen uit Europa houden en in hun regio opvangen: “De EU is duidelijk het slachtof­fer van een collectief trauma”

  De Europese lidstaten willen Afghanen op de vlucht niet naar Europa zien komen, maar hen wel opvangen in de regio. Dat kwam de Europese ministerraad overeen, waardoor de ‘Wir schaffen das’-mentaliteit definitief tot het verleden lijkt te behoren. Europa-kenner Steven Van Hecke (KU Leuven) is kritisch. “De ministers mogen opgelucht zijn dat Afghanistan niet aan de Middellandse Zee ligt.”