Een specialist desinfecteert, gehuld in PPE-beschermende kledij een kapel in het Leningradsky-treinstation in Moskou. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Een specialist desinfecteert, gehuld in PPE-beschermende kledij een kapel in het Leningradsky-treinstation in Moskou. Archiefbeeld. © REUTERS

Recordaantal overlijdens in Rusland, recordaantal besmettingen in Italië

In Rusland zijn in november meer dan 87.000 overlijdens geregistreerd door het coronavirus. Dat is een nieuw record. Ook Italië registreerde vandaag een nieuw record: meer dan 100.000 nieuwe besmettingen in één dag.

  1. 50 dagen na de aardbevingen: hoe is het in Turkije? “We horen verhalen van mensen die zich al een maand niet meer hebben gewassen”
    PREMIUM

    50 dagen na de aardbevin­gen: hoe is het in Turkije? “We horen verhalen van mensen die zich al een maand niet meer hebben gewassen”

    Slachtoffers van de verwoestende aardbeving in Turkije hebben ruim 50 dagen na de natuurramp geen honger en dorst. Ze zijn met behulp van tentenkampen ook niet langer dakloos. Maar daarmee is zo goed als alles gezegd, volgens Vlaamse hulpverleners Sinan en Nuzbiye. “De omstandigheden zijn schrijnend. Een vader die met z’n vier kinderen in een tentje woonde weigerde extra spullen. ‘Geef dat aan de mensen die niets meer hebben’, zei hij.”