Een man met mondmasker in Praag
Volledig scherm
Een man met mondmasker in Praag © AP

Recordaantal nieuwe besmettingen in Tsjechië

In Tsjechië is donderdag voor het eerst de kaap van 3.000 nieuwe coronabesmettingen overschreden, zo blijkt vrijdag uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid.

  1. Zeker 500 betogers opgepakt in Wit-Rusland tijdens nieuwe protesten tegen Loekasjenko, oppositieleidster kondigt algemene staking aan

    Zeker 500 betogers opgepakt in Wit-Rus­land tijdens nieuwe protesten tegen Loekasjen­ko, oppositie­leid­ster kondigt algemene staking aan

    De politie in Wit-Rusland heeft zondag honderden demonstranten gearresteerd. In de hoofdstad Minsk en ook in andere steden werd opnieuw massaal gedemonstreerd tegen leider Aleksandr Loekasjenko. De Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja heeft maandag de start van een algemene staking aangekondigd om de president uit zijn ambt te zetten.
  2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”