Shoppers dragen mondmaskers in Amsterdam.
Volledig scherm
Shoppers dragen mondmaskers in Amsterdam. © EPA

Recordaantal nieuwe besmettingen in Nederland

Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn in Nederland 1.546 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste aantal op één dag. Het oude record heeft welgeteld één dag standgehouden.

 1. OVERZICHT. Al 2 dagen op rij meer dan 1.000 nieuwe besmettingen per dag, gemiddelde klimt naar 779 per dag

  OVERZICHT. Al 2 dagen op rij meer dan 1.000 nieuwe besmettin­gen per dag, gemiddelde klimt naar 779 per dag

  Tussen 6 september en 12 september is het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde coronabesmettingen in ons land gestegen naar 778,9 (afgerond 779) per dag. Dat is een stijging met maar liefst 52 procent tegenover de week voordien. Afgelopen donderdag (10 september) zaten we voor het eerst weer boven de 1.000 bevestigde gevallen per dag. Ook vrijdag 11 september klom het aantal nieuwe besmettingen tot boven de 1.000. Het aantal nieuwe besmettingen verdubbelt alle twaalf dagen, zo blijkt uit de jongste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
 2. Overvaller in Georgië gijzelt 43 mensen in bank en vlucht met enkele gijzelaars
  Play

  Overvaller in Georgië gijzelt 43 mensen in bank en vlucht met enkele gijzelaars

  Er zijn 43 personen vrijgelaten na een urenlange gijzeling in een bank in Georgië, meldt het Georgische ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens lokale media eiste de gewapende gijzelnemer een half miljoen dollar (zo'n 423.000 euro) aan losgeld en droeg hij militaire kleding. Op beelden is te zien hoe hij het bankgebouw verlaat met vier gijzelaars en een granaat in de hand. De man kon vluchten. Alle gijzelaars zijn in goede gezondheid.