Een groep migranten verlaat de Franse kust en gaat in een rubberbootje op weg naar het VK. Foto van half december vorig jaar.
Volledig scherm
Een groep migranten verlaat de Franse kust en gaat in een rubberbootje op weg naar het VK. Foto van half december vorig jaar. © REUTERS

Recordaantal migranten stak vorig jaar illegaal het Kanaal over

In 2021 hebben minstens 28.395 migranten de gevaarlijke oversteek van het Kanaal richting het Verenigd Koninkrijk gemaakt per boot. Dat zijn er drie keer zoveel dan het jaar ervoor, meldt het Britse persagentschap PA.

  1. Franse lottowinnares betaalt boodschappen van Aldi-klanten om hen “een plezier te doen”: “Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt”

    Franse lottowinna­res betaalt boodschap­pen van Al­di-klan­ten om hen “een plezier te doen”: “Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt”

    En of het een geluksdag was voor de mensen die op 6 mei hun inkopen deden in een Aldi-supermarkt in Trans-en-Provence, in het zuidoosten van Frankrijk. Een onbekende lottowinnares verraste er enkele klanten aan de kassa door hun boodschappen voor hen te betalen. “We wisten niet wat te zeggen. We hadden boodschappen voor 123 euro. Zoiets hebben we nog nooit gezien”, getuigt een koppel aan de Franse krant ‘Var-Matin’.