EPA
Volledig scherm
© EPA

Recordaantal mensen op de vlucht: “Westerse landen dragen niet de grootste last”

Eind 2018 waren er wereldwijd 70,8 miljoen mensen die hun woning of land hadden moeten verlaten vanwege oorlogen, conflicten, vervolging of mensenrechtenschendingen. Dat is een record, zo blijkt uit het jaarlijkse rapport van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR).

29 reacties

 • DIRK VANGOSSUM

  2 jaar geleden
  Misschien dat welstellende landen van het Afrikaans continent een voorbeeld nemen aan Duitsland.
 • willy platteau

  2 jaar geleden
  en in Duitsland gebeuren dan ook de meeste criminele feiten, heeft men dat ook onderzocht ??
 • Janneke Alsberg

  2 jaar geleden
  Duitsland heeft geen geld gestoken in integratie maar in zijn eigen desintegratie. Wanneer Duitsland(met Frankrijk) gaat imploderen bij een volgende economische crisis gaat geheel West Europa mee de dieperik in.
 • luc brondeel

  2 jaar geleden
  wij dragen wel de grootste last-want bij ons zijn ze niet tevreden met een tent en aanschuiven voor een maaltijd. hier wordt het blik sociale zekerheid opengetrokken+ een sociale woning.
 • rik pieters

  2 jaar geleden
  komaan, dit klopt niet, de UN is de nieuwe wereldorde, staatsgevaarlijk, en duitsland gaat er aan kapot
 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.