AFP
Volledig scherm
© AFP

Recordaantal Hongkongers uit angst al vroeg naar de stembus

Om 22.30 uur plaatselijke tijd zijn in Hongkong de stembureaus voor de lokale verkiezingen dichtgegaan. De opkomst bij de lokale verkiezingen in de Chinese stadstaat heeft met 71% de records verbroken. Dat meldt de kiescommissie. De verkiezingen gelden als een belangrijke graadmeter van de stemming in de stad, waar er de voorbije maanden protesten waren tegen de regering en bij uitbreiding China.

0 reacties

 1. Dochter omstreden legerkapitein roept op tot boycot Nederlandse film De Oost: “Extreem voorbeeld van geschiedvervalsing”
  PREMIUM
  FILM

  Dochter omstreden legerkapi­tein roept op tot boycot Nederland­se film De Oost: “Extreem voorbeeld van geschied­ver­val­sing”

  De veelbesproken film De Oost, over Nederlandse troepen in de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog (1945-1949), zet bij de nabestaanden van het hoofdpersonage kwaad bloed. Palmyra Westerling, dochter van de omstreden kapitein Raymond Westerling (1919-1987), roept op de film te boycotten. Ook Jeroen Perceval vertolkt een rol in De Oost. “Over de rug van mijn vader worden feiten verdraaid en onwaarheden verkondigd.”
 2. Werknemer Britse consulaat in Hongkong zegt dat hij “gemarteld” werd, Londen roept Chinese ambassadeur op matje

  Werknemer Britse consulaat in Hongkong zegt dat hij “gemarteld” werd, Londen roept Chinese ambassa­deur op matje

  Simon Cheng, een voormalige handelsattaché van het Britse consulaat in Hongkong, heeft aan verschillende Britse media verklaard dat hij “gemarteld” werd in augustus terwijl hij werd vastgehouden in China. De Britse regering heeft inmiddels woest gereageerd. "We zijn geschokt en verbijsterd over de mishandeling die hij onderging tijdens zijn detentie in China", verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab.
 3. Jambon zal kwestie Hongkong “voorzichtig aankaarten” tijdens economische missie in China

  Jambon zal kwestie Hongkong “voorzich­tig aankaarten” tijdens economi­sche missie in China

  De kritiek op de lopende economische missie in China dat het te veel gaat om zakendoen en te weinig over de mensenrechten of het geweld in Hongkong, wordt door Vlaams minister-president Jan Jambon vandaag gepareerd. "Ik had het in het Vlaams parlement aangekondigd en heb het ook gedaan: deze kwesties voorzichtig aankaarten in mijn politieke contacten met Peking". Maar Jambon wees erop dat Vlaanderen ook zijn plaats moet kennen. "Om echt het verschil te kunnen maken, moeten we rekenen op Europa.”
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser