AFP
Volledig scherm
© AFP

Recordaantal Hongkongers uit angst al vroeg naar de stembus

Om 22.30 uur plaatselijke tijd zijn in Hongkong de stembureaus voor de lokale verkiezingen dichtgegaan. De opkomst bij de lokale verkiezingen in de Chinese stadstaat heeft met 71% de records verbroken. Dat meldt de kiescommissie. De verkiezingen gelden als een belangrijke graadmeter van de stemming in de stad, waar er de voorbije maanden protesten waren tegen de regering en bij uitbreiding China.

0 reacties

  1. Werknemer Britse consulaat in Hongkong zegt dat hij “gemarteld” werd, Londen roept Chinese ambassadeur op matje

    Werknemer Britse consulaat in Hongkong zegt dat hij “gemarteld” werd, Londen roept Chinese ambassa­deur op matje

    Simon Cheng, een voormalige handelsattaché van het Britse consulaat in Hongkong, heeft aan verschillende Britse media verklaard dat hij “gemarteld” werd in augustus terwijl hij werd vastgehouden in China. De Britse regering heeft inmiddels woest gereageerd. "We zijn geschokt en verbijsterd over de mishandeling die hij onderging tijdens zijn detentie in China", verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab.
  2. Eerste verkiezingen in Hongkong sinds start protesten worden belangrijke indicator van stemming in stad

    Eerste verkiezin­gen in Hongkong sinds start protesten worden belangrij­ke indicator van stemming in stad

    Hongkong, een speciale bestuurlijke regio van China, bereidt zich onder hoogspanning voor op de eerste verkiezingen in de stad sinds de uitbraak van de protesten tegen de regering. Weliswaar beschikken de districtsraden waarvoor zondag gestemd kan worden, amper over macht, maar de lokale verkiezingen gelden als een belangrijke graadmeter van de stemming in de stad. De jongste tijd komt het er tot steeds gewelddadigere botsingen tussen de politie en radicale betogers.