Medewerkers van het Russische ministerie van Noodsituaties desinfecteren een treinstation in Moskou.
Volledig scherm
Medewerkers van het Russische ministerie van Noodsituaties desinfecteren een treinstation in Moskou. © AFP

Recordaantal dagelijkse corona-overlijdens in Rusland: 828 doden op één dag

Rusland heeft vrijdag een nieuw recordaantal van dagelijkse overlijdens aan de gevolgen van Covid-19 opgetekend. Volgens het crisiscentrum van de Russische regering zijn de laatste 24 uur 828 mensen overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus.

5 reacties

 • Hugo hofmans

  1 jaar geleden
  Eindelijk nog eens een lekker deprimerend beeld van straten ontsmetten en al die onzin die in maart 2020 ook hier furore maakte. Super dat zo'n nieuws nog eens voorkomt. En overlijdens inbegrepen, zo moet dat zijn, anders slaat zo'n nieuws niet aan. Binnen twee weken nog iets in die zin graag, dat hebben de lezers graag.
 • Eric Roos

  1 jaar geleden
  Rusland en België hebben zowat 146 miljoen en 11,5 miljoen inwoners of ongeveer 13 maal meer. Formeel heeft België heeft zowat 25.500 COVID19-overlijdens. Volgens het statistisch bureau heeft Rusland zowat 350.000 overlijdens. 25500x13=331.500. Of zoals Bart Van Gool al zei: Waar gaat dit eigenlijk over?
 • victor vandesande

  1 jaar geleden
  Net zoals in de vs , brazilie en india is dit officiele cijfers waarschijnlijk nog een ferme onderschatting van het reeele getal.
 • Kristof Breskens

  1 jaar geleden
  Dat is ongeveer het dubbele van het aantal doden dat we hier hadden op de piek. Klein detail : Rusland heeft ongeveer 13 maal zoveel inwoners dan Belgie. Waar gaat dit eigenlijk over ?
 • molly DE RIDDER

  1 jaar geleden
  828 doden op een populatie van146011295 is peanuts
 1. Kroaten kunnen vanaf januari in Europa paspoortvrij reizen, Roemenië en Bulgarije blijven gefrustreerd achter
  7

  Kroaten kunnen vanaf januari in Europa paspoort­vrij reizen, Roemenië en Bulgarije blijven gefrus­treerd achter

  De Europese ministers van Binnenlandse Zaken hebben vandaag het licht op groen gezet voor de toetreding van Kroatië tot de Schengenzone. Dat heeft het Tsjechische voorzitterschap van de Europese Unie gemeld op Twitter. Kroaten kunnen vanaf dan zonder paspoort of andere vereisten reizen tussen de meeste Europese landen. Tot hun grote frustratie moeten Roemenië en Bulgarije nog meer geduld oefenen.
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.