Denemarken en IJsland hebben maandag een recordaantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus geregistreerd.
Volledig scherm
Denemarken en IJsland hebben maandag een recordaantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus geregistreerd. © AFP

Recordaantal besmettingen in Denemarken en IJsland

Denemarken en IJsland hebben maandag een recordaantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat wijst erop dat de besmettingsgolf door de nieuwe omikronvariant zijn piek in de twee noordse landen nog niet heeft bereikt.

  1. KIJK. “3, 2, 1... Badaboem!” Na drones demonstreren Oekraïners nu ook zelfgemaakte kamikazevoertuigen tegen de Russen

    KIJK. “3, 2, 1... Badaboem!” Na drones demonstre­ren Oekraïners nu ook zelfgemaak­te kamikaze­voer­tui­gen tegen de Russen

    In Bachmoet gebruiken Oekraïense troepen al een tijdje kamikazedrones in de oorlog tegen de Russen. Op beelden uit een documentaire is te zien hoe ze nu ook zelfgemaakte kamikazevoertuigen gebruiken. Het voertuig is vanop afstand bestuurbaar en is volgeladen met explosieven. “Hier zit nog 12 kilogram TNT in”, hoor je een Oekraïense strijder zeggen in de video. Terwijl het voertuig naar zijn doelwit rijdt, zijn er verschillende schoten te horen. Niet veel later is vanop een afstand te zien hoe de Oekraïners succesvol in hun doel slagen.
  1. Voorzitter Russisch Lagerhuis wil mensen straffen die Haags Strafhof steunen

    Voorzitter Russisch Lagerhuis wil mensen straffen die Haags Strafhof steunen

    De voorzitter van het Russische Lagerhuis of de Doema, Vjatsjeslav Volodin, wil dat er een wet komt gericht tegen activiteiten van het Internationaal Strafhof (ICC) in Rusland. Zo moeten ook mensen die het internationale hof zouden helpen, bestraft kunnen worden. De VS hebben al jaren een wet die militair ingrijpen mogelijk maakt indien Amerikanen in handen van het ICC zouden vallen. Rusland en de VS zijn beide niet aangesloten bij het ICC.