The New York Times reconstrueerde de dood van Floyd.
Volledig scherm
The New York Times reconstrueerde de dood van Floyd. © RV

Reconstructie: zo kwam George Floyd in 8 minuten en 46 seconden om het leven

Hoe kwam George Floyd om het leven? Met beelden van omstaanders en bewakingscamera’s reconstrueerde The New York Times zijn fatale confrontatie met de politie. Minuut per minuut.

 1. Trump laat vredevol protest ontruimen om aan kerk te kunnen poseren: bisschop reageert woedend, politie trekt agenten terug uit protest

  Trump laat vredevol protest ontruimen om aan kerk te kunnen poseren: bisschop reageert woedend, politie trekt agenten terug uit protest

  De bisschop van de Episcopaalse Kerk in Washington DC heeft er geen goed woord voor over dat president Trump een van haar kerken heeft misbruikt om een politiek statement te maken. "Ik ben woedend", zegt bisschop Mariann Edgar Budde tegen The Washington Post. Het buurdistrict Arlington in de staat Virginia zegt agenten te hebben teruggetrokken, omdat ze door Trump in een “compromitterende positie" zijn gebracht.
 2. Studie: zoogdieren kunnen ‘ademen’ via hun anus, mensen mogelijk ook

  Studie: zoogdieren kunnen ‘ademen’ via hun anus, mensen mogelijk ook

  Zoogdieren kunnen zuurstof opnemen via hun anus, hebben Japanse wetenschappers ontdekt. Zij waren geïntrigeerd door hoe bepaalde zeedieren in noodsituaties via hun darmen ‘ademen’ en besloten te onderzoeken hoe dat bij zoogdieren zit. Muizen, ratten en varkens bleken bij experimenten via hun anus zuurstof in hun bloed te kunnen krijgen. Mogelijk is dat ook het geval bij mensen, aldus het onderzoek dat vrijdag is gepubliceerd in het tijdschrift Med.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”