Volodymyr Zelensky in zijn gebarricadeerde presidentiële paleis
Volledig scherm
PREMIUM
Volodymyr Zelensky in zijn gebarricadeerde presidentiële paleis © AP

RECONSTRUCTIE. Hoe Zelensky de oorlog persoonlijk beleeft: “Ik kreeg het beeld van die onthoofde vrouw niet meer uit mijn hoofd”

Het weekblad ‘Time’ heeft Volodymyr Zelensky twee weken lang geschaduwd in zijn belegerde paleis. Dat leverde het meest onthullende portret tot hiertoe op. En een antwoord op de vraag hoe een middelmatige en niet altijd even sympathieke leider zo bewonderenswaardig werd.

18 reacties

 • Hans Benoit

  8 maanden geleden
  Een acteur en huilebalk die de wereld perfect kan bespelen via zijn dagdagelijkse videotoespraken.Hij had die oorlog kunnen vermijden door de akkoorden van Minsk na te leven,maar nee,hij bleef de Russen jennen en hij probeerd koste wat het kost Europa mee te betrekken in de oorlog.
 • Rolande Vogt

  11 maanden geleden
  Respect voor die man
 • Christine Laevers

  11 maanden geleden
  Emmanuel Veraart : als het land van een president brutaal wordt aangevallen, heeft die president niet alleen het recht, maar ook de plicht om alles te doen om de soevereiniteit van het land veilig te stellen. Het is niet omdat het voor u een onbekend, vreemd land is, dat het daarom zich volgens u moet plooien voor een 'Rusland'. In dat 'Rusland' zou u nooit kunnen ventileren wat u hier doet. Geniet nog honderdmaal en meer van deze vrijheid waar Zelensky en de zijnen voor vechten.
 • Gino Denil

  11 maanden geleden
  Wie zou er normaal zijn. Deze die hun land, huis en gezin verdedigen. Of gekke Russen die het gebied dat ze willen veroveren eerst verschroeien om dan te heersen over ruïnes en lijken. De tactiek van de verschroeide aarde is er normaal één die men gebruikt als men op de vlucht moet slaan.
 • Jan Moerentorf

  11 maanden geleden
  voldoet aan de definitie van held zoals die in de klassieke oudheid werd gebruikt. een gewoon man met al zijn fouten die door de omstandigheden boven zich uitgroeit en grootse daden stelt.
 1. Cruciale datum in mei als ‘keerpunt’ in de oorlog: kondigt Poetin dan algehele mobilisatie aan?

  Cruciale datum in mei als ‘keerpunt’ in de oorlog: kondigt Poetin dan algehele mobilisa­tie aan?

  Als er één datum een cruciale rol speelt in de oorlogsplannen van Vladimir Poetin, dan is het wel 9 mei. Op die dag viert Rusland de overwinning op nazi-Duitsland met een pompeuze militaire parade in Moskou. Poetin had dan ook graag de overwinning op Oekraïne willen vieren. Maar aangezien dat scenario steeds onwaarschijnlijker is, voorspellen experts dat hij het geweer van schouder gaat veranderen en zal overgaan tot een algehele mobilisatie.
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.