Rellen op de Coolsingel in Rotterdam. ,,Nederland pikt het beleid niet langer. Nee tegen 2G!’’
Volledig scherm
PREMIUM
Rellen op de Coolsingel in Rotterdam. ,,Nederland pikt het beleid niet langer. Nee tegen 2G!’’ © AD

RECONSTRUCTIE. Hoe relschoppers de macht grepen in Rotterdam: “De politie heeft niks meer te zeggen”

Relschoppers waren vrijdagavond de baas op de Coolsingel in het Nederlandse Rotterdam. Een verhaal over hoe de politie de macht op straat verliest, gericht schiet op relschoppers en meter voor meter terrein moet terugwinnen. 

 1. Twee betogers met schotwond in ziekenhuis na rellen Rotterdam, 51 arrestaties
  Play
  Update

  Twee betogers met schotwond in ziekenhuis na rellen Rotterdam, 51 arresta­ties

  Een demonstratie tegen het coronabeleid en het vuurwerkverbod in Rotterdam is vrijdagavond volledig uit de hand gelopen. Eén politiewagen werd in brand gestoken, andere voertuigen geplunderd en vernield. De politie loste waarschuwingsschoten, maar er vielen ook gerichte schoten. Daarbij vielen gewonden. Dat iemand overleden zou zijn, zoals op sociale media rondgaat, ontkent de politie met klem. Minstens 51 mensen werden gearresteerd. Volgens politiechef Fred Westerbeke van de eenheid Rotterdam ging het “niet perse om antivaxers, maar criminelen die uit waren op geweld”. Hij houdt er rekening mee dat het vanavond weer tot rellen komt.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 3. Denemarken heft alle coronaregels op: “We verwelkomen het leven dat we kenden voor corona”
  Play

  Denemarken heft alle coronare­gels op: “We verwelko­men het leven dat we kenden voor corona”

  De quarantaineregels in het onderwijs worden versoepeld, zo heeft de interministeriële conferentie Gezondheid vanavond beslist. Klassen moeten bijvoorbeeld niet meer sluiten als vier leerlingen besmet zijn. Vanavond maakte Denemarken ook bekend dat het volgende week alle coronamaatregelen afschaft. Ondertussen nadert het gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen in ons eigen land de kaap van 50.000. Het werkelijke aantal ligt volgens viroloog Steven Van Gucht echter hoger. “We spreken over 100.000 à 200.000 besmettingen per dag”, zegt hij bij HLN LIVE. Herlees alle ontwikkelingen rond het coronavirus van woensdag 26 januari in dit liveblog.