De Parijse politie die manifestanten met wapenstokken te lijf gaat tijdens de Algerijnse onafhankelijkheidsstrijd.
Volledig scherm
PREMIUM
De Parijse politie die manifestanten met wapenstokken te lijf gaat tijdens de Algerijnse onafhankelijkheidsstrijd. © AFP

RECONSTRUCTIE. Hoe Frankrijk zijn grootste naoorlogse bloedbad in de doofpot probeerde te stoppen

De aanslagen in Parijs, waarover het proces nu loopt, worden vaak het grootste bloedbad in de naoorlogse Franse geschiedenis genoemd. Maar dat klopt niet, want in 1961 voltrok zich in de Franse hoofdstad een nog grotere slachtpartij. Aangericht door een man die eigenlijk al voor oorlogsmisdaden achter de tralies had moeten zitten, maar nadien zelfs nog minister werd. De omvang van het drama werd zo lang verzwegen, dat het ook nu nog een grotendeels vergeten geschiedenisfeit is.

  1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
    Spaargids.be

    Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

    De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.