Het terrein van voormalig klooster Graefenthal waar de Duitse politie in oktober 2020 binnen viel.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein van voormalig klooster Graefenthal waar de Duitse politie in oktober 2020 binnen viel. © ANP

Rechtszaak tegen sekteleider 'Orde der Transformanten’ begint: Robert B. verdacht van 132 keer seksueel misbruik

DUITSLANDRobert B., de beruchte sekteleider van de omstreden Orde der Transformanten, wordt vervolgd voor 132 keer seksueel misbruik van één en dezelfde persoon: de nu 26-jarige Emma. Dat blijkt uit de aanklacht van het Openbaar Ministerie in het Duitse Kleef waar de zaak komende vrijdag begint. Emma zat met haar moeder al vanaf haar tiende jaar bij de sekte, maar ontvluchtte de Orde die tegenwoordig in het Duitse Goch - niet ver van de Nederlandse grens - zit.

0 reacties

 1. Frans-Marokkaanse ingenieur beweert laatste twee codes Zodiac Killer te hebben gekraakt, eerder hielp Belg er ook al één ontcijferen

  Frans-Marokkaan­se ingenieur beweert laatste twee codes Zodiac Killer te hebben gekraakt, eerder hielp Belg er ook al één ontcijfe­ren

  Fayçal Ziraoui zorgt online voor ophef met zijn bewering dat hij de twee overgebleven codes van de zogenaamde Zodiac Killer uit Californië heeft ontcijferd. De moordenaar terroriseerde eind jaren zestig de San Francisco Bay Area. Hij werd nooit geïdentificeerd. De 38-jarige Frans-Marokkaanse consultant Ziraoui uit Argenteuil zegt dat hij nu een code kon kraken die de identiteit van de vermoedelijke seriemoordenaar wél prijsgeeft.
 2. Dit is de Orde van Transformanten: sekte van misbruikverdachte Robert B. hield buurt jarenlang in de greep
  PREMIUM
  NEDERLAND - DUITSLAND

  Dit is de Orde van Transfor­man­ten: sekte van misbruik­ver­dach­te Robert B. hield buurt jarenlang in de greep

  In een villawijkje in het Nederlandse Hoeven, op zo’n 20 minuten rijden van de grens met België, woonden ooit alle leden van de Orde der Transformanten. ‘Profeet’ Robert B. (58) hebben ze in geen jaren meer gezien. En daar was niemand rouwig om. B. is woensdag in Duitsland opgepakt, mede op verdenking van kindermisbruik in Hoeven tussen 2006 en 2008.
 3. Portugal stelt coronaversoepelingen uit, horeca en winkels in Lissabon sluiten vroeger tijdens het weekend
  3

  Portugal stelt coronaver­soe­pe­lin­gen uit, horeca en winkels in Lissabon sluiten vroeger tijdens het weekend

  Wegens een zorgwekkende uitbreiding van de Deltavariant en een toename van de besmettingen heeft de Portugese regering versoepelingen die voor maandag gepland waren, voor grote delen van het land uitgesteld. “We bevinden ons in een kritieke fase”, zei minister Mariana Vieira da Silva. Voor de hoofdstad Lissabon werd eerder al beslist dat de winkels en horecazaken er opnieuw vroeger zouden sluiten tijdens het weekend.
 1. India ongerust over nieuwe Delta plus-variant: vrees voor derde coronagolf
  14

  India ongerust over nieuwe Delta plus-variant: vrees voor derde coronagolf

  India heeft een nieuwe variant van het coronavirus bestempeld als ‘variant of concern’. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zou de Delta plus-variant (AY.1) zich nóg makkelijker verspreiden, zich ook makkelijker aan onze longcellen vasthechten en potentieel weerstand kunnen bieden aan onze antilichamen. Er wordt zelfs gevreesd voor een derde coronagolf in het land. Internationale experts menen echter dat het nog te vroeg is voor uitspraken.