De Amerikaanse oud-president Donald Trump.
Volledig scherm
De Amerikaanse oud-president Donald Trump. © AP

Rechters schrappen aanstelling onafhankelijk arbiter Trump: justitie mag in beslag genomen documenten onderzoeken

Een hof van beroep heeft donderdag de aanstelling van een onafhankelijk arbiter (special master) voor oud-president Donald Trump ongedaan gemaakt. Dat maakt voor het Amerikaanse ministerie van Justitie na ruim twee maanden de weg vrij om de documenten te onderzoeken die in beslag zijn genomen tijdens de huiszoeking in Trumps resort Mar-a-Lago in augustus.

 1. Trump komt niet opdagen voor onderzoekscommissie Capitoolbestorming

  Trump komt niet opdagen voor onderzoeks­com­mis­sie Capitoolbe­stor­ming

  De Amerikaanse oud-president Donald Trump is maandag niet verschenen voor de commissie van het Huis van Afgevaardigden die de bestorming van het Capitool in 2021 onderzoekt. "De waarheid is dat Donald Trump, net als een aantal van zijn naaste bondgenoten, zich verbergt voor het onderzoek van de commissie en weigert te doen wat meer dan duizend getuigen hebben gedaan", staat in een verklaring van de commissie.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.