Rechterhand Belkacem is nieuw hoofd religieuze politie IS

Islamitische Staat (IS) heeft Syriëstrijder Abu Hanifah al-Beljiki (echte naam Hicham Chaïb) uit Antwerpen benoemd tot nieuw hoofd van de religieuze politie. Dat meldden enkele Twitteraccounts vanuit de Syrische stad Raqqa, de hoofdstad van het door IS uitgeroepen kalifaat.

 1. Vlaamse IS-strijder doet de groetjes in propagandafilm
  Play

  Vlaamse IS-strij­der doet de groetjes in propaganda­film

  De terreurgroep Islamitische Staat heeft een videofilm van een twintigtal minuten op het internet geplaatst waarop IS-strijders groeten overbrengen naar aanleiding van het Eid-al-Fitr of Suikerfeest. Opmerkelijk is dat in het filmpje ook Abu Hanifah uit Antwerpen de loftrompet steekt over het islamistische paradijs dat het kalifaat zou zijn. De voormalige lijfwacht van Sharia4Belgium-kopstuk Fouad Belkaçem beweert zich "nog nooit zo moslim gevoeld te hebben" als in het kalifaat.
 2. Sharia4Belgium noemt maakster 'Femme de la rue' goedkope prostituee
  Play
  Update

  Sharia4Belgium noemt maakster 'Femme de la rue' goedkope prostituee

  Sharia4Belgium heeft de maakster van documentaire 'Femme de la rue', die seksisme in Brussel aan de kaak stelt, een "goedkope prostituee" genoemd. Het Brusselse parket is in de loop van deze namiddag in kennis gesteld van de video, maar een nieuw gerechtelijk onderzoek is vooralsnog niet geopend. "In zulke zaken wordt meestal afgewacht tot we een klacht hebben ontvangen. Het is de documentairemaakster die is aangevallen in deze video", aldus parketwoordvoerster Geneviève Seressia.