Rechterhand Belkacem is nieuw hoofd religieuze politie IS

Islamitische Staat (IS) heeft Syriëstrijder Abu Hanifah al-Beljiki (echte naam Hicham Chaïb) uit Antwerpen benoemd tot nieuw hoofd van de religieuze politie. Dat meldden enkele Twitteraccounts vanuit de Syrische stad Raqqa, de hoofdstad van het door IS uitgeroepen kalifaat.

 1. In dit Zuid-Afrikaans laboratorium werd de omikronvariant voor het eerst ontdekt
  Play

  Dit Zuid-Afrikaanse laboratium ontdekte de omikronva­ri­ant: "Waar­schijn­lijk het meest gemuteerde virus ooit"

  Ongeveer een week geleden kwamen de eerste berichten binnen over een nieuw coronavirus, de omikronvariant. Al snel werd er alarm geslagen, aangezien deze variant een niet eerder geziene hoeveelheid mutaties bezit. Alex Sigal, een Zuid-Afrikaanse viroloog, was degene die in zijn lab als allereerste de nieuwe variant ontdekte. Ondertussen zijn verschillende onderzoekers daar dag en nacht bezig om alles over de omikronvariant te weten te komen. Kijk hier binnen in zijn laboratorium in Zuid-Afrika.
 2. Vlaamse IS-strijder doet de groetjes in propagandafilm
  Play

  Vlaamse IS-strij­der doet de groetjes in propaganda­film

  De terreurgroep Islamitische Staat heeft een videofilm van een twintigtal minuten op het internet geplaatst waarop IS-strijders groeten overbrengen naar aanleiding van het Eid-al-Fitr of Suikerfeest. Opmerkelijk is dat in het filmpje ook Abu Hanifah uit Antwerpen de loftrompet steekt over het islamistische paradijs dat het kalifaat zou zijn. De voormalige lijfwacht van Sharia4Belgium-kopstuk Fouad Belkaçem beweert zich "nog nooit zo moslim gevoeld te hebben" als in het kalifaat.