Voormalig Amerikaans president Donald Trump
Volledig scherm
Voormalig Amerikaans president Donald Trump © AP

Rechter VS: “Trump pleegde wellicht misdrijf rond verkiezingen”

De voormalige Amerikaans president Donald Trump heeft waarschijnlijk een misdrijf begaan toen hij het parlement (Congres) "op onzuivere wijze" probeerde te belemmeren om de uitslag van de presidentsverkiezingen vast te stellen. Na een toespraak van Trump op 6 januari 2021 trok een menigte richting het Amerikaanse parlement en bestormde die het gebouw.

 1. Voormalig aanklager in onderzoek naar Donald Trump: “Hij heeft meerdere misdrijven gepleegd”

  Voormalig aanklager in onderzoek naar Donald Trump: “Hij heeft meerdere misdrijven gepleegd”

  De Amerikaanse krant ‘The New York Times’ heeft de ontslagbrief van Mark Pomerantz gepubliceerd. Pomerantz was een van de aanklagers die het onderzoek naar mogelijke fraude in het bedrijf van voormalig president Donald Trump leidden. In de brief hekelt Pomerantz de overweging van de officier van justitie om de ex-president niet te vervolgen. De voormalige aanklager beweert namelijk dat Trump schuldig is aan “verschillende misdrijven”.
 2. Hackers leggen interne keuken van Wagner bloot: van de boekhouding tot sollicitaties met leugendetector
  PREMIUM

  Hackers leggen interne keuken van Wagner bloot: van de boekhou­ding tot sollicita­ties met leugende­tec­tor

  In het najaar van 2022 kregen hackers toegang tot het bedrijfsnetwerk van Wagner-baas Yevgeny Prigozhin. Een aantal maanden lang pompten ze zoveel mogelijk gegevens uit de servers. Ze geven een inkijk in de structuur van het imperium, een unieke mix van een Russische staatsmaatschappij en een crimineel bedrijf, waar het meestgebruikte wachtwoord 1488 is. Een blik op de interne keuken van Wagner: van het aanwervingsproces tot de boekhouding.