AP
Volledig scherm
© AP

Rechter verlaagt Roundup-boete van 2 miljard tot 86 miljoen dollar

De schadevergoeding die het Duitse chemieconcern Bayer moet betalen aan een Amerikaans koppel is fors verlaagd. Eerder dit jaar kende een jury een schadevergoeding toe van 2 miljard dollar (1,79 miljard euro) aan een bejaard koppel dat stelt kanker te hebben gekregen door blootstelling aan onkruidverdelger Roundup. 

13 reacties

 • Gerard Braeckmans

  4 jaar geleden
  Roundup, en tabak en sigaretten zijn wel twee totaal andere producten. Het een heeft niets met het ander te maken. Dat is de logica, Wendy!
 • Catherine Mistiaen

  4 jaar geleden
  Ik heb vorige week onkruid onderaan onze gevel verdelgd door er kokend water op te gieten. Is verschrompeld en ziet er dood uit. Misschien een natuurlijk ideetje? Heb ik een keer gedaan zonder azijn, en mét. Heeft volgens mij alletwee gewerkt. Ik hoop dat het niet te schoon is om waar te zijn!
 • Peter Janssen

  4 jaar geleden
  En hoeveel smeergeld heeft deze corrupte rechter ontvangen van miljarden en gíf bedrijf monsanto/bayer om de schadevergoeding te herleiden tot peanuts voor 2 kankergevallen met torenhoge, medische kosten de rest van hun (korte) leven?!
 • Wendy Vandereyken

  4 jaar geleden
  Roundup werd verboden, maar sigaretten en tabak mag wel nog verkocht worden. Waar zit de logica ?
 • Yannick Ceulemans

  4 jaar geleden
  En het groot geld komt er weer goedkoop van af.
 1. Expert over impact aardbeving in Turkije: “Dit zou weleens de crisis te veel kunnen zijn voor Erdogan”
  PREMIUM
  9

  Expert over impact aardbeving in Turkije: “Dit zou weleens de crisis te veel kunnen zijn voor Erdogan”

  Turks president Erdogan rees naar de macht in 2003, in de nasleep van een zware aardbeving in 1999. Hij zou de zaken anders doen. Ondertussen schat de WHO dat de dodentol van de aardbeving van maandagochtend kan oplopen tot boven de 20.000. Bovendien kampt Turkije met een zware economische crisis. Overleeft Erdogan de Turkse verkiezingen van mei? Is hij verantwoordelijk voor deze ramp? “De volkswoede kan zich tegen hem keren”, zegt Turkije-expert Dirk Rochtus (KU Leuven).