De schietpartij vond plaats in de First Baptist Church in Sutherland Springs, Texas, op 6 november 2017.
Volledig scherm
De schietpartij vond plaats in de First Baptist Church in Sutherland Springs, Texas, op 6 november 2017. © reuters

Rechter stelt Amerikaanse staat grotendeels verantwoordelijk voor massaschietpartij in Texaanse kerk

Volgens een federale rechter is de Amerikaanse overheid voor 60 procent verantwoordelijk voor een massaschietpartij in 2017 waarbij 25 mensen, onder wie meerdere kinderen en een zwangere vrouw, werden doodgeschoten in een kerk in Texas. De schutter, die vervolgens zelfmoord pleegde, was een voormalige medewerker van de luchtmacht en had, gezien zijn gewelddadige achtergrond, geen vuurwapens mogen kopen.

3 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 maanden geleden
  Johan De Smedt: "In Texas mag vanaf eind dit jaar iedereen een wapen op zak hebben zonder vergunning!" Niet iedereen, je moet wel voldoen aan bepaalde vele eisen, Texas concealed hand laws Section 411.173(a); Lees het eens...
 • Johan De Smedt

  2 maanden geleden
  En Republikeinen in de US maar pushen om de wetgeving rond aankoop van wapens nog te versoepelen. In Texas mag vanaf eind dit jaar iedereen een wapen op zak hebben zonder vergunning!
 • Gust Melaerts

  2 maanden geleden
  De staat voor 60%, niet voor de helft of helemaal niet, nee 60%. Ook hier is 't duidelijk dat de rechterlijke macht alle trappers kwijt is.
 1. Bolsonaro negeert coronaregels en zal ongevaccineerd naar VN-top komen

  Bolsonaro negeert coronare­gels en zal ongevacci­neerd naar VN-top komen

  De Braziliaanse president Jair Bolsonaro (66) heeft aangekondigd dat hij volgende week aanwezig zal zijn op de bijeenkomst van de Verenigde Naties in New York. Daarmee biedt hij het hoofd aan de autoriteiten van de stad, die stellen dat alle leiders en diplomaten een vaccinatiebewijs moeten tonen. Bolsonaro, die vorig jaar zelf met het coronavirus besmet raakte, zei eerder al dat hij “de laatste Braziliaan” zal zijn om zich te laten vaccineren.