De Amerikaanse burgerrechtenactivist Malcolm X werd op 21 februari 1965 doodgeschoten tijdens een speech in New York.
Volledig scherm
De Amerikaanse burgerrechtenactivist Malcolm X werd op 21 februari 1965 doodgeschoten tijdens een speech in New York. © AP

Rechter pleit twee mannen vrij voor moord op burgerrechtenactivist Malcolm X

Een rechter in New York heeft twee Afro-Amerikanen vrijgepleit die meer dan 50 jaar geleden veroordeeld werden voor de moord op Malcolm X, de bekende activist die in de jaren 60 opkwam voor de burgerrechten van Afro-Amerikanen. Hij werd op 21 februari 1965 doodgeschoten tijdens een speech in New York. Er werden toen drie personen opgepakt, Muhammad Aziz, Khalil Islam en Mujahid Abdul Halim. De drie werden in maart 1966 veroordeeld voor moord. 

 1. “NAVO breidt militaire aanwezigheid in Oostzee uit”

  “NAVO breidt militaire aanwezig­heid in Oostzee uit”

  De NAVO heeft zijn militaire aanwezigheid in de Oostzee uitgebreid. Dat meldt de Zweedse krant ‘Aftonbladet’. Sinds dit weekend is het marineschip Zr. Ms. Rotterdam in een gebied net ten zuiden van Zweden gestationeerd. Het schip van de Nederlandse marine ligt momenteel voor het Deense eiland Bornholm. Een woordvoerder van de NAVO zegt tegen de krant dat het schip in de Oostzee ligt om de situatie in het gebied te kunnen monitoren.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.