Een presidentiële erewacht drapeert de nationale vlag over de kist van de vermoorde Haïtiaanse president Jovenel Moïse tijdens zijn begrafenis op 23 juli.
Volledig scherm
Een presidentiële erewacht drapeert de nationale vlag over de kist van de vermoorde Haïtiaanse president Jovenel Moïse tijdens zijn begrafenis op 23 juli. © REUTERS

Rechter in zaak moord op president Haïti trekt zich binnen een week terug

De rechter die werd aangesteld om het onderzoek naar de moord op de Haïtiaanse president Jovenel Moïse te leiden, heeft zich alweer teruggetrokken. Rechter Mathieu Chanlatte kreeg nog geen week geleden de opdracht van de deken van de rechtbank in de hoofdstad Port-au-Prince, maar heeft vanwege ‘persoonlijke redenen’ binnen een paar dagen afstand gedaan van de zaak.

 1. Beenderresten, kledij, notitieboekje en rugzak gevonden in zoektocht naar verloofde van Gabby Petito
  Play

  Beenderres­ten, kledij, notitie­boek­je en rugzak gevonden in zoektocht naar verloofde van Gabby Petito

  Er zijn woensdag stoffelijke resten gevonden in de zoektocht naar Brian Laundrie. Speurders hadden eerder enkele van zijn spullen teruggevonden naast een wandelpad dat hij vaak gebruikte in de buurt van zijn ouderlijke woning in Florida. Volgens de advocaat van de familie gaat het vermoedelijk om het stoffelijk overschot van Brian Laundrie. De jongeman wordt nog steeds gezocht als ‘person of interest’ in de moordzaak van zijn verloofde, Gabby Petito. Hij zou met andere woorden belangrijke informatie kunnen verschaffen.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.