De ingang van  de gevangenis in het Amerikaanse Terre Haute (Indiana) waar Daniel Lee normaal later vandaag een dodelijke injectie zou krijgen.
Volledig scherm
De ingang van de gevangenis in het Amerikaanse Terre Haute (Indiana) waar Daniel Lee normaal later vandaag een dodelijke injectie zou krijgen. © REUTERS

Rechter blokkeert eerste executies door regering-Trump

Een rechtbank in Washington heeft maandag beslist om de uitvoering van de federale doodstraf voorlopig uit te stellen. De uitspraak komt er nauwelijks enkele uren voordat een van de veroordeelden een dodelijke injectie zou toegediend krijgen. Het zouden de eerste executies op federaal niveau zijn geweest sinds 2003.

0 reacties

  1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
    Energie

    Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

    De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.