Keiko Fujimori in de rechtbank. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Keiko Fujimori in de rechtbank. Archiefbeeld. © AP

Rechter beveelt vrijlating Peruaanse oppositieleider Fujimori

Het Peruaanse constitutioneel hof heeft vandaag de vrijlating bevolen van oppositieleider Keiko Fujimori, na meer dan een jaar van voorlopige hechtenis.

0 reacties

 1. Oud-president van Peru overleden nadat hij zichzelf in nek schiet als politie aanklopt voor arrestatie in omkopingsonderzoek

  Oud-president van Peru overleden nadat hij zichzelf in nek schiet als politie aanklopt voor arrestatie in omkopings­on­der­zoek

  De vroegere president van Peru Alan Garcia (69) heeft een zelfmoordpoging net voor zijn arrestatie op beschuldiging van corruptie niet overleefd. Hij overleed op de operatietafel van het ziekenhuis Casimiro Ulloa in Lima. Het gewezen staatshoofd had zichzelf in de nek geschoten toen de politie vanmorgen bij zijn woning arriveerde. Ondertussen werd ook ex-president Pedro Pablo Kuczynski, met spoed opgenomen in het ziekenhuis wegens een te hoge bloeddruk. Hij zit in voorlopige hechtenis in verband met de corruptiezaak.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.