Stephen Breyer, rechter in het Amerikaans hooggerechtshof
Volledig scherm
Stephen Breyer, rechter in het Amerikaans hooggerechtshof © REUTERS

Rechter Amerikaans hooggerechtshof gaat met pensioen: Biden zal opvolger benoemen

Rechter Stephen Breyer (83), die in het Amerikaanse Hooggerechtshof zetelt, gaat met pensioen. Dat heeft hij vandaag officieel aangekondigd, nadat Amerikaanse media er gisteren over berichtten. Breyer is een van de drie overgebleven progressieve rechters in het negenkoppige hooggerechtshof, dat momenteel een conservatieve meerderheid heeft. Het is nu aan Amerikaans president Joe Biden om een opvolger voor hem voor te dragen. Hij zal kiezen voor een zwarte vrouw, bevestigde hij vandaag tijdens een toespraak.

 1. Vanaf nu vecht de Wagner-baas voor zijn leven
  PREMIUM

  Vanaf nu vecht de Wag­ner-baas voor zijn leven

  Jevgeni Prigozjin, de baas van het beruchte Wagner-huurlingenleger, is na Poetin de machtigste man van Rusland. Omdat hij wordt uitbetaald in goud, koper, uranium, olie en diamanten, is hij intussen ook ongelooflijk rijk. Maar nu de Wagner-motor begint te sputteren, komt ook het leven van Prigozjin in gevaar. Doen zijn tegenstanders hem binnenkort een toontje lager zingen? “Het maakt Poetin niet uit hoe nuttig je gisteren was, het gaat erom hoe nuttig je morgen bent.”
 2. Opnieuw veel speculaties over dubbelgangers Poetin: "Wie denk je dat de echte is?”

  Opnieuw veel specula­ties over dubbelgan­gers Poetin: "Wie denk je dat de echte is?”

  Het bezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan de door de Russen veroverde havenstad Marioepol in Oekraïne heeft opnieuw heel wat speculaties op gang gebracht over mogelijke dubbelgangers van de Russische leider. Die zouden in zijn plaats op openbare aangelegenheden verschijnen. Voor alle duidelijkheid: er is tot op dit moment geen enkel hard bewijs voor de theorie. Het gaat alleen om een hardnekkig gerucht.