Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Rechtdoor over de rotonde, letterlijk. Dronken Belg belt zelf de politie na slaaprit vol vernielingen in Nederland

Een 35-jarige Belg uit Essen heeft afgelopen nacht zelf de politie gebeld nadat hij een ravage had aangericht in de Nederlandse grensplaats Schijf. De Belg had te veel gedronken en verklaarde dat hij in slaap was gevallen achter het stuur.

 1. Brandweerman drinkt één wodka-sprite en ramt negen geparkeerde wagens met pompwagen: 15 dagen rijverbod

  Brandweer­man drinkt één wod­ka-spri­te en ramt negen geparkeer­de wagens met pompwagen: 15 dagen rijverbod

  Een vrijwillige brandweerman is veroordeeld tot een rijverbod van 15 dagen, omdat hij in augustus vorig jaar een zwaar verkeersongeval veroorzaakte in Blankenberge op weg naar een interventie. De man had nét teveel alcohol in zijn bloed na het drinken van een wodka-sprite en ging met de pompwagen uit de bocht. Negen wagens raakten daarbij vernield. “Ik heb ongelofelijk veel spijt en denk nog vaak terug aan het ongeval”, zegt de man.
 2. Man slaapt roes uit tot 's middags, maar... blaast zelfs dan nog meer dan 1 promille
  Deze week in de politierechtbank

  Man slaapt roes uit tot 's middags, maar... blaast zelfs dan nog meer dan 1 promille

  Een motorrijder is in Halle veroordeeld nadat hij met meer dan 1 promille betrapt werd. Nochtans had hij na een nachtje stappen al geslapen. Een twintiger waande zich na de Rally van Moorslede zef rallyrijder. De 29-jarige man reed te snel en botste op een tegenligger. De aanrijder bleek 2,2 promille in het bloed, hoorde de Kortrijkse rechter. In Dendermonde verklaarde K.P. dat hij zijn job - ondanks een levenslang rijverbod - zou kwijtspelen indien hij zijn voertuig liet staan. K.P. liep op een zondag dronken tegen de lamp en was toen niet aan het werk. Dit en meer trok deze week de aandacht van onze regiojournalisten in de Vlaamse politierechtbanken.