Stonehenge
Volledig scherm
Stonehenge © via REUTERS

Rechtbank zet streep door verkeersproject bij Stonehenge

De toestemming voor een omstreden verkeersproject bij Stonehenge is door een Engelse rechtbank onwettig verklaard. Tegenstanders hadden de zaak aangespannen omdat ze bang zijn voor de gevolgen voor het prehistorische monument.

 1. Een dag na gruwelijk bloedbad in Thailand getuigen familieleden van slachtoffers: “Geweend tot ik geen tranen meer over had”

  Een dag na gruwelijk bloedbad in Thailand getuigen familiele­den van slachtof­fers: “Geweend tot ik geen tranen meer over had”

  Thailand is in diepe rouw na de zware schietpartij die gisteren plaatsvond in een kinderdagverblijf in het noordoosten van het land. Bij het drama kwamen minstens 38 mensen om het leven, onder wie 23 kinderen. Een dag na de tragische gebeurtenis komen de eerste getuigenissen van de nabestaanden van de slachtoffers naar buiten, en die zijn bikkelhard. “Toen ik zag dat de naam van mijn kleinzoon op de lijst van de slachtoffers stond, ben ik flauwgevallen”, klinkt het onder meer.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 1. Poetin wordt 70 jaar vandaag: dit jaar geen vodka, ijshockey of cadeautjes
  28

  Poetin wordt 70 jaar vandaag: dit jaar geen vodka, ijshockey of cadeautjes

  Poetin wordt 70 jaar, maar een heus verjaardagsfeest zit er niet in. De voorbije jaren vierde Poetin zijn verjaardag met buitenlandse reizen, wandelingen in Siberië of een hockeywedstrijd voor beroemdheden, maar daar komt dit jaar niets van in huis. Poetin brengt zijn verjaardag gewoon door op het werk. Ook op veel Buitenlandse felicitaties moest hij niet rekenen. Enkel Noord-Korea en Wit-Rusland wenste hem proficiat.
 2. LIVE. Ontslagen politieagent doodt tientallen mensen in Thais kinderdagverblijf, sommige slachtoffers amper 2 jaar oud
  Play
  24

  LIVE. Ontslagen politie­agent doodt tientallen mensen in Thais kinderdag­ver­blijf, sommige slachtof­fers amper 2 jaar oud

  Bij een schietpartij in een kinderdagverblijf in het noordoosten van Thailand zijn minstens 38 mensen gedood door een voormalige politieman. Onder de slachtoffers zouden zeker 23 kinderen zijn waarvan er sommige amper twee jaar oud waren. Dat meldt de Thaise politie aan het persagentschap Reuters. De 34-jarige Panya Khamrap zou ook zijn eigen vrouw en kind hebben gedood. Vervolgens pleegde de dader zelfmoord.
 3. Tientallen mensen dagen ondanks oproep tóch op en verstoren livestream zonnewende Stonehenge voor duizenden kijkers

  Tientallen mensen dagen ondanks oproep tóch op en verstoren livestream zonnewende Stonehenge voor duizenden kijkers

  21 juni, dat is het begin van de zomer. Vanochtend vroeg vond de zomerwende plaats, die traditioneel, met druïdes en al, gevierd wordt in het Britse Stonehenge. Maar door de coronapandemie werd afgeraden om naar het megalithisch monument af te zakken en zou de zonnewende live gestreamd worden. Toch kwamen er mensen opdagen en werd zelfs de politie opgetrommeld. Duizenden kijkers moesten het daardoor een tijdje stellen met vooraf opgenomen beelden.