Tegen het verbod om te demonstreren werd de voorbije dagen zelf gedemonstreerd in Berlijn.
Volledig scherm
Tegen het verbod om te demonstreren werd de voorbije dagen zelf gedemonstreerd in Berlijn. © Christoph Soeder/dpa

Rechtbank draait verbod op coronaprotest Berlijn terug

Een Duitse rechtbank heeft een streep gehaald door het verbod op een demonstratie tegen coronamaatregelen die komend weekend moet plaatsvinden in Berlijn. Het hof oordeelde dat onder bepaalde voorwaarden toch gedemonstreerd mag worden.

 1. Alle agenten in een dinosauruskostuum en kaasbroodjes voor iedereen: ook deze kandidaten doen - tevergeefs - een gooi naar het Amerikaanse presidentschap

  Alle agenten in een dinosaurus­kos­tuum en kaasbrood­jes voor iedereen: ook deze kandidaten doen - tevergeefs - een gooi naar het Amerikaan­se president­schap

  Al je geld, tijd en moeite spenderen aan een wekenlange kiescampagne, ook al weet je dat je toch geen enkele kans maakt om te winnen? Het zijn er niet veel, maar ook dit keer tellen de Verenigde Staten weer een tiental kleurrijke onafhankelijke kandidaten bij de presidentsverkiezingen die tegen beter weten in hun kans wagen. Onder hen een rapper, een voorstander van kaasbroodjes voor iedereen, en een veroordeelde ex-mijnbaas.
 2. Duitsland wil grote bijeenkomsten langer verbieden en 50 euro boete voor niet dragen mondmasker
  Buitenland

  Duitsland wil grote bijeenkom­sten langer verbieden en 50 euro boete voor niet dragen mondmasker

  Het toenemend aantal coronabesmettingen noopt Duitsland tot een aanscherping van de maatregelen. De regering in Berlijn wil een minimumboete van 50 euro voor het niet respecteren van de mondmaskerplicht en grote evenementen zouden alvast tot eind dit jaar verboden worden, zo blijkt donderdagochtend uit regeringsdocumenten voor het overleg van de federale regering met de deelstaten.