Brandweer controleert huizen in Kiev nadat er een Russische raket insloeg op 23 november.
Volledig scherm
Brandweer controleert huizen in Kiev nadat er een Russische raket insloeg op 23 november. © Photo News

"Recente schade in Kiev is de schuld van Oekraïense luchtafweer", zegt Moskou

Het Russische leger heeft donderdag ontkend dat het woensdag luchtaanvallen heeft uitgevoerd op Kiev. De schade in de hoofdstad werd daarentegen veroorzaakt door “Oekraïense en buitenlandse” luchtafweerraketten, klinkt het.

30 reacties

 • Christine Laevers

  2 weken geleden
  Sharon Debeul : Dat gegeven is waarschijnlijk gebaseerd op de feiten dat Rusland massaal huishoudapparaten koopt via via om er micro-processors uit te halen om raketten aan te passen en ook om de omvorming van anti-missiles om te vormen in aanvalsmissiles. Momenteel is er minstens een Oekraiens batallion gevormd met uitsluitend gerecupereerde Russische wapens. Hebben de Russen nog iets ? Jazeker. Het westen zal knopen moeten doorhakken. Tegoei doen of maar half.
 • JOANNES HOSTE

  2 weken geleden
  Paul Stausens, de VN kan niets doen. Die heeft immers een algemeen aanvaarde resolutie nodig om te kunnen ingrijpen en Rusland heeft binnen de VN een veto-stem. UN-militairen bestaan niet. En de NATO kan enkel ingrijpen als men een algemene oorlog, met NBC-wapens wil aanvaarden in Europa. Dus ja, Putin heeft vrij spel buiten het NATO-gebied
 • Henri Dederen

  2 weken geleden
  De VS en Europa hebben voor miljarden wapens geleverd aan Oekraine. Blijkbaar maakt men daar niet veel gebruik van want we zien enkel beelden van verwoestingen veroorzaakt door Russische raketten.
 • Sharon Debeul

  2 weken geleden
  Rusland had toch geen raketten meer volgens westerse inlichtingen ?
 • Michel Roman

  2 weken geleden
  Het wordt hoogtijd om dat brugske tussen de Krim en Rusland compleet te vernietigen. De Russen schijten dan in hun broek , en we kunnen dan ook zeggen dat ze het zelf gedaan hebben. Dat heet de vijand met gelijke wapens bestrijden.
 1. Geen stroom, water of warmte: Kiev overleeft even op gesmolten sneeuw en ouderwetse dorpspomp

  Geen stroom, water of warmte: Kiev overleeft even op gesmolten sneeuw en ouderwetse dorpspomp

  Wéér kwam er een hele tijd geen druppel water uit de kraan in Kiev. Na de Russische raketaanvallen van gisteren op de Oekraïense infrastructuur, viel de watertoevoer in de hoofdstad volledig stil. Het verwarmingssysteem viel ook op verschillende plaatsen uit, net als de elektriciteit, het internet en de mobiele telefoonnetwerken. Als dit zo doorgaat vrezen Oekraïners voor een hongerwinter. Maar hoe gek het ook klinkt: er valt gelukkig sneeuw.