De Tigray regio in Ethiopië.
Volledig scherm
De Tigray regio in Ethiopië. © AFP

Rebellen uit Tigray grijpen controle over Dessie, Ethiopische regering ontkent

De rebellen van het Tigray People’s Liberation Front (TPLF), die al een jaar vechten tegen het federale Ethiopische leger, hebben de controle gegrepen over de strategische stad Dessie, in de Amahara-regio die grenst aan Tigray. Dat heeft een rebellenwoordvoerder bekendgemaakt. De Ethiopische regering ontkent zaterdag echter de val van Dessie.

1 reactie

 • Luc Faelens

  1 jaar geleden
  TPLF is verantwoordelijk voor de dood van hun eigen volk in Tigray en nu Vermoorden ze Amhara met de steun van de VN en Amerika . Trouwens , Dessie is nog NIET in handen van hun en dit komt van vertrouwelijke bron .
 1. IN BEELD. Dronefoto’s en -video’s tonen enorme schade van aardbeving in Turkije en Syrië

  IN BEELD. Dronefoto’s en -video’s tonen enorme schade van aardbeving in Turkije en Syrië

  Er zijn duizenden doden en gewonden gevallen bij de zware aardbeving in Turkije en Syrië. De eerste schok had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Daarna waren er nog een reeks bevingen, waaronder eentje met een kracht van 7,5. Dat heeft ook voor zware schade gezorgd aan gebouwen en infrastructuur. Dat tonen videobeelden gemaakt met drones in de Turkse stad Çukurova, die hierboven te bekijken zijn. Hieronder zijn foto’s verzameld die de ravage in Turkije en Syrië tonen.
 2. Russische tv-presentator wil dat Moskou een voorbeeld neemt aan Noord-Korea: “Een land dat bereid is om heel de wereld in stof te veranderen”
  95

  Russische tv-presenta­tor wil dat Moskou een voorbeeld neemt aan Noord-Ko­rea: “Een land dat bereid is om heel de wereld in stof te veranderen”

  Moet Rusland het voorbeeld van Noord-Korea volgen en de wereld regelmatig afdreigen met kernaanvallen? Volgens de Russische tv-presentator Sergej Mardan zou dat er in ieder geval voor zorgen dat Rusland terug onafhankelijk zou zijn. “Noord-Korea is voor hun onafhankelijkheid tot alles bereid, zoals de hele wereld in stof veranderen”, aldus de fervente Kremlin-aanhanger.