Het nucleaire complex te Fessenheim, in het oosten van Frankrijk. (21/02/2020)
Volledig scherm
Het nucleaire complex te Fessenheim, in het oosten van Frankrijk. (21/02/2020) © AP

Reactor oudste Franse kerncentrale uitgeschakeld

De eerste reactor van de kerncentrale van Fessenheim is zaterdag rond 02.00 uur, zoals gepland, losgekoppeld van het nationale elektriciteitsnet. Dat meldt exploitant Électricité de France (EDF).

4 reacties

 • Eric Grosemans

  2 jaar geleden
  Karel Vanormelingen, het was de regering Verhofstad 2 die elektrabel verkocht heeft, daar waren de groenen niet bij.
 • jan arnouts

  2 jaar geleden
  Een goed voorbeeld voor onze verouderde centrales. Met de veiligheid van mensen speel je niet dus asap die oude rommel sluiten!
 • Karel Vanormelingen

  2 jaar geleden
  Die kunnen natuurlijk uitschakelen want paars groen Verhofstad heeft alles van ons aan hun verkocht en daarom betalen wij nu het dubbele dank u ovld en groen dat 1 maal mocht meedoen
 • Karel Tichmann

  2 jaar geleden
  Reactor oudste Franse kerncentrale uitgeschakeld. Maar er zijn nog 58 kerncentrales die op volle toeren draaien, en allemaal CO² vrij..
 1. "We filmen in een verlaten kerncentrale"
  PREMIUM

  "We filmen in een verlaten kerncentra­le"

  Een groepje urban explorers heeft de inrichting van de leegstaande energiecentrale in Langerlo misschien voor de laatste keer vereeuwigd op beeld. Al zullen de jongens, die op YouTube beweren een "gevaarlijke verlaten kerncentrale in België" te betreden, zich daar niet meteen van bewust geweest zijn. In werkelijkheid bewandelden ze de leegstaande energiecentrale die dit najaar nog samen met 22 hectare industrieterrein tegen de vlakte gaat voor de bouw van nieuwe bedrijven.